Verbeek: ‘Maher gaf aanleiding tot rood’

By
Updated: oktober 7, 2012

Voor AZ zijn de druiven momenteel zuur. Niet alleen verloor de Alkmaarse club zondag met 3-0 bij FC Twente, ook kregen smaakmakers Jozy Altidore en Adam Maher rood. Volgens trainer Gertjan Verbeek moet de schuld bij de eigen ploeg worden gezocht.

“Kennelijk haakte Adam zijn tegenstander. Dat moet hij niet doen”, oordeelde Verbeek over de rode kaart van Maher. “Volgens mij heeft de scheidsrechter het niet gezien, maar werd hij ingelicht door een secondant. Hoe dan ook, Adam gaf aanleiding tot de rode kaart. Dat had hij niet moeten doen.”

Altidore kreeg nog dezelfde minuut rood wegens herhaaldelijk protesteren bij de scheidsrechter. “In je emotie kun je wat roepen, maar het moet wel binnen de perken blijven. Kennelijk vond de scheidsrechter dat dit bij Jozy niet het geval was.”

Op het moment van beide rode kaarten stond het nog 1-0. Een benutte strafschop zorgde even later voor de beslissing. Bron: Voetbalprimeur.nl

10 Comments

 1. Jeroen

  7 oktober 2012 at 19:33

  Verbeek reageert wel erg rustig. Rode kaart was gewoon niet terecht. Dat Altidore twee keer geel kreeg ook niet. Kortom… weer een duel kansloos verloren…

 2. De echte supporter

  7 oktober 2012 at 20:13

  Ik vind de reactie van verbeek echt heel vreemd. Is hij nog wel gedreven met az. Tijdens de wedstrijd moest hij smalend lachen over de scheids en nu zo reageren dat past niet. Maher had geel kunnen krijgen, maar dan had braafheid erook uitgestuurd moeten worden, daarna gaf hij de asist van he doelpunt. Ik baal stevig van dit onrecht.

  • KeesK

   7 oktober 2012 at 21:16

   Verbeek beseft dat hij maar beter kan lachen om iets wat hij niet meer kan veranderen. Met het scheidsrechterskorps is hij allang klaar. Deze houding zouden de AZ spelers over moeten nemen. Protesteren heeft door de bank genomen nul komma nul nut en heeft meestal alleen maar negatieve consequenties. Het is nu eenmaal een dictatuur dat gescheidsrecht en geen overleg. Misschien begrijpelijk vanuit de frustratie maar dit kost veel te veel punten. Protesteren is hooguit voor de aanvoerder en op een tactische manier. Daar ligt nog een schone taak voor Verbeek.

  • Ed

   8 oktober 2012 at 15:13

   Ik denk eerder dat Verbeek zijn tong stond af te bijten.
   Het schudden met het hoofd bij de gegeven “penalty” van clown Tadic was veelzeggend.
   Verbeek ligt toch al niet helemaal lekker bij het scheidsrechterskorps en heeft al eens een aanvaring met de KNVB gehad.
   Dus weet ie donders goed wat hij wel en niet moet zeggen, hij kan het toch niet meer veranderen.
   Ik denk dat hij wel een andere mening heeft als je hem er echt om vraagt
   Maar die houd hij, als er camera’s in de buurt zijn, wijselijk voor zich.

 3. Nelis

  7 oktober 2012 at 21:46

  Het is inderdaad maar goed dat Verbeek zich zo rustig houdt, waarschijnlijk houdt hij er op de achtergrond een andere mening aan over.

 4. Azdc

  7 oktober 2012 at 22:19

  Az kan beter een paar theaterlessen vallen entijdrekken nemen, dat levert in nl wel veel op => Twente.

 5. Michiel

  8 oktober 2012 at 07:43

  Ik wil wel ns weten wat Rosales tegen Maher riep voordat Maher hem haakte, je ziet het aan de TV beelden. En die Tadic was ook bezig om Gorter een 2e gele kaart aan te naaien.

  • Ed

   8 oktober 2012 at 18:14

   Ik vind dat door het gefluit van de scheidsrechters het voetbal steeds meer veranderd in een mietjessport.
   Een onbenullig tikje en men stort ter aarde alsof er de goeie God weet wat is gebeurt. Als Maher Rosales nu een doodschop verkocht had dan had ik begrip gehad voor de rode kaart. Maar nee, hij tilt zijn voet een paar centimeter omhoog en het is meteen natrappen. Nee niet natrappen maar pootje haken heet dat meneer Makkelie.
   Waar zijn de bikkels gebleven die met het gras tussen de tanden het veld verlaten omdat ze lekker hebben KUNNEN voetballen, zonder een doodfluitende scheidsrechter.
   Overtredingen bestraffen is prima maar je kunt ook op elke slak zout leggen.

 6. AZ Brabant

  8 oktober 2012 at 12:49

  waarom kreeg Jansen geen kaart voor zijn swalbe om een penalty te krijgen ?

  • Jeroen

   8 oktober 2012 at 13:03

   Tja er waren wel meerdere situaties waarbij Twente een kaart verdiende maar niet kreeg. In principe had AZ een penalty moeten tegen krijgen (situatie met Esteban), maar die werd niet gegeven. Als je dan consequent bent en vind dat het geen overtreding was, dan had je Twente geel moeten geven voor een swalbe. Kortom, gewoon een enorm slecht gefloten duel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *