Van Gaal kwaad op KNVB

By
Updated: maart 9, 2009
Van Gaal kwaad op KNVB

Trainer Louis van Gaal van AZ is woedend op de KNVB. Hij vindt dat de voetbalbond FC Twente nooit had mogen toestaan de eredivisiewedstrijd tegen PSV vanwege een veldwisseling te verplaatsen van zaterdag naar zondag. ,,Je reinste waanzin”, zei Van Gaal over de planning in Enschede.

,,Een veldwissel plan je. Dat doe je niet op het laatste moment”, zei Van Gaal zondag op tv bij de NOS, voorafgaand aan de uitwedstrijd bij NEC.

,,De KNVB moet zorgen voor een eerlijke competitie, de KNVB verdient een dikke onvoldoende. Toen onze burgemeester twee thuiswedstrijden van AZ verbood, verplichtte de bond ons thuis te spelen, desnoods in een ander stadion. Hoe moet ik dat rijmen met Twente? Dat klopt toch niet, dat is toch geen fairplay?”

Volgens Van Gaal is bovendien de grasmat van NEC ,,niet eredivisiewaardig”. ,,Ik denk dat bij een goede amateurclub het veld beter is. Maar wij moesten hier gisteren wel op voetballen. Wij hebben in Alkmaar momenteel een spinaziedeken over ons veld, daaronder hebben we gras ingezaaid. Dat doen we omdat we twee weken niet thuis spelen. Zo doe je dat, je ziet zoiets aankomen en op zo’n moment vervang je een grasmat.”

Bron: AD.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *