Viergever: ‘We gaven de doelpunten te makkelijk weg’

By
Updated: september 30, 2012

Nick Viergever was na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk niet tevreden. De verdediger van AZ vond dat zijn elftal de doelpunten te makkelijk weggaf. Dat vertelde hij zondag na afloop tegenover Eredivisie Live.

“Gezien de eerste helft denk ik dat we meer hadden verdiend dan een gelijkspel”, begon de mandekker. “De bedoeling was om vroeg druk te zetten en agressief te spelen en dan zie je ook dat je snel scoort. Het was ook een goed begin, maar we gaven de doelpunten te makkelijk weg.”

“We kwamen nog goed op 2-1 en het veldspel was ook wel oké”, vervolgde Viergever. “Vervolgens gaan we met 2-2 de rust in en is er ook niks aan de hand. We spelen goed spel, maar de goals vielen te makkelijk. We moeten bij de les blijven. In de tweede helft viel dat doelpunt van RKC Waalwijk echter heel vroeg, waardoor wij slordig gingen voetballen. In de laatste tien minuten probeer je dan nog één op één te spelen en wordt het toch nog 3-3.” Bron: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  30 september 2012 at 16:14

  Je collega verdediger Reijnen gaf de doelpunten te makkelijk weg.. Daarnaast ging Marcellis ook niet helemaal vrijuit bij het eerste doelpunt van RKC. Als hij een betere timing had dan kon hij de bal eenvoudig wegwerken.

 2. gerard

  30 september 2012 at 18:24

  Ik schrik hier toch wel een beetje van en zeker in eigen huis waar AZ doorgaans heer en meester is.
  Ik had echt gedacht dat het team er nu wel stond met henriksen en maher daarvoor.
  Dat wordt dan tegen twente stunten, want zo mag je het nu wel stellen met al die teleurstellende resultaten, om voorlopig in de subtop dan maar bij te blijven.
  Eeuwig zonde dat nu juist de verdediging hapert nu juist we wel over een scherpe spits beschikken dat was vorig seizoen net andersom.

  • Mozes

   30 september 2012 at 18:48

   Henrikksen heeft de tijd nodig zoals alle aankopen om aan de groep te wennen en andersom. Ik hoorde Verbeek zeggen dat ze niet genoeg tijd hadden maar dat is eigen schuld.

   Je wist al vorig jaar dat Elm en Wernbloom zouden vertrekken dan moet je eerder je aankopen regelen. Markus had je ook al begin van de zomer kunnen halen.

   Mij valt op hoe onzeker Viergever van Reijnen en Gorter wordt. Alsof er teveel druk op zijn schouders zijn komen te staan. Vorig jaar was hij de broekie van de verdediging met Moisander en Poulsen naast zich. Nu staan er gasten met veeeeeel minder kwaliteit en dat zie je ook terug in zijn spel.

   Verbeek mag zichzelf ook aanrekenen dat ons linkerkant helemaal lam is. Gorter die vandaag wel geteld 2 keer op komt en dan er niks mee doet en Martens die overal is BEHALVE op de links buiten. Beetje voorspel wordt het spel van AZ en daar stellen teams zich op in. Altidore wordt keihard ingespeeld en dan vertrekken 2 of 3 AZ spelers…bij balverlies hebben we standaard 5 man voor de bal dus tel uit je winst. Teams als NAC en RKC kunnen daar echt wel gebruik van maken met die rappe spelers voorin. Wij hebben Marcellis en Reinen achterin staan die de 100 meter in 4 minuten doen.

 3. KeesK

  1 oktober 2012 at 08:32

  Tja, was de consensus vorig seizoen al niet dat Martens geen goede linksbuiten is? Dit is een gevolg van het hebben van vier spelers die het liefste op de 10 spelen (Maher, Martens, Messaoud, Falkenburg) waarvan er minstens 2 altijd spelen vanwege hun kwaliteiten. Met daarbij Henriksen en Elm die Verbeek ook graag ziet spelen blijft de linksvoor positie geslachtofferd worden door het spelen met vier middenvelders, als is het niet officieel.

  Opvallend dat Reijnen kopduels verliest. Dat zou toch niet mogen met zijn lengte maar iets wat Moisander ook geregeld overkwam. Geen van de drie doelpunten vielen hem mijn inziens direct te verwijten al was hij niet brandschoon bij de eerste waar Marcellis de man was om de doorgebroken spits te stoppen. De verdediging staat nog duidelijk niet, ook Esteban lijkt niet zo sterk als vorig seizoen, maar hij houdt AZ nog geregeld overeind.

  Maher redt uiteindelijk AZ met zijn individuele klasse.

  En ik blijf cheerleader van Rosheuvel die niet beloond wordt met zijn uitstekende voorzetten. Beerens zal zijn adem in de nek toch langzamerhand gaan voelen.

  Het wordt nog een moeizaam seizoen zo waar we dan maar moeten hopen op een late inhaalrace als alles eindelijk wel op zijn plaats is. Mijn poule voorspellingen kunnen in ieder geval de prullenbak in als het zo doorgaat… 🙁

  • Jeroen

   1 oktober 2012 at 10:51

   Dat Reijnen kopduels verliest heeft misschien te maken met te weinig kwaliteit?

   Esteban heeft inderdaad nog niet zijn vorm van afgelopen seizoen, maar komt dat ook niets deels doordat de complete verdediging wat zenuwachtig is? Onze doelman krijgt nu ook een stuk meer op zich af doordat de vedediging gewoon minder tegen kan houden.

   Rosheuveld deed het tegen Veendam wel aardig, maar gisteren was hij gewoon niet goed genoeg. Toen Beerens eruit werd gehaald werden we gelijk een stuk minder aanvallend. Je kunt zeggen wat je wilt, maar Beerens is de laatste weken erg in vorm. Op dit moment is Rosheuvel nog niet klaar om hem te vervangen.. tenzij Verbeek eens durft om Martens eruit te halen en dan Beerens op links en Rosheuvel op rechts. Dat zie ik wel werken. Maar goed… dan moet je een aanvoerder eruit halen…..

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *