AZ wil hogere compensatie voor uitloop talenten

By
Updated: september 29, 2012

AZ wil graag dat de opleidingsvergoeding binnen Nederland verhoogd wordt. De huidige vergoeding dekt de onkosten namelijk niet af.

De club uit Alkmaar tot hun spijt moest recentelijk enkele talenten laten gaan naar andere clubs. “Dat kunnen we oplossen door ze een contract te geven. Dat mag vanaf zestien jaar. Met de echt grote talenten doen we dit dan ook. Als ze eenmaal een contract hebben, vertrekken ze niet zomaar. Kijk naar grote talenten als Thom Haye en Joris van Overeem. Het probleem is dat een club spelers voor hun zestiende geen contract mag aanbieden”, aldus technisch directeur Earnest Stewart van AZ.

“Dan kunnen ze tegen een opleidingsvergoeding vertrekken, van zo’n 13.000 euro per opleidingsjaar, alleen geldend voor profclubs. Recentelijk is dit helaas met Ezra Walian naar Ajax en Dani van der Moot naar PSV gebeurd. We hebben onze uiterste best gedaan om ze op een andere gedachten te brengen, maar konden er verder niks aan doen. Heel vervelend.”

“Binnen Nederland zijn we aan het praten over dit probleem”, aldus Stewart. “Een van de oplossingen is bijvoorbeeld het verhogen van de opleidingsvergoeding. Deze is nu vaak totaal niet dekkend gezien de onkosten die we voor zo’n speler hebben gemaakt. Dat is heel erg krom.” Bron: Eredivisievoetbal.com

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *