Reijnen in aanvallend opzicht beter dan Moisander

By
Updated: september 29, 2012

Gertjan Verbeek heeft niets dan goede woorden over voor zijn centrale verdediger Etiënne Reijnen na het bekerduel met SC Veendam(4-1 winst). Eerder dit seizoen was de oefenmeester nog kritisch op de verdediger na een rode kaart opgelopen in een wedstrijd tegen PSV.

“Hij kwam uitstekend mee naar voren. Dat hebben we hem bij FC Zwolle ook regelmatig zo zien doen.”, laat de AZ-trainer weten op de clubsite. “Dat opkomen is een extra wapen. Kijk maar hoeveel doelpunten Andreas Granqvist maakte bij FC Groningen.”

De trainer vindt Reijnen in aanvallend opzicht zelfs beter dan de naar Ajax vertrokken Niklas Moisander. “Centrale verdedigers worden vaak over het hoofd gezien. Etiënne moet dat nog meer ontwikkelen. Iedere wedstrijd kan hij zo’n twee of drie keer opstomen. Dat is verrassend. In die zin heeft hij een betere drive dan Moisander.” Bron: Soccernews.nl Bron foto: AD

7 Comments

 1. Jeroen

  29 september 2012 at 10:11

  Nu Gorter nog! Ik mis namelijk soms de opkomende Poulsen in ons team. Ik weet dat Gorter een andere speler is (minder snel), maar je ziet hoe het aan de rechterkant kan gaan. Marcellis gaat ook vaak mee, en zo moet de tegenpartij toch een mannetje op hem zetten. Kortom, dat geeft een andere AZ speler meer ruimte.

  Wat betreft Reijnen… Mooi dat Verbeek dit dan ook weer doet. Geeft toch aan dat de werkrelatie prima is. Toch blijf ik erbij dat ik Reijnen (nog) niet het AZ niveau vind hebben.

 2. gerard

  29 september 2012 at 10:18

  Noem de zwakke schakels binnen het team en dan kom je bij Gorter en Reijnen uit.
  Verder vind ik dat we over een uitstekende selectie beschikken.
  Blijf het eeuwig zonde vinden dat Klavan is weggegaan omdat hij geen basisplaats kon afdwingen, deze Es kon zowel in het centrum als linksback goed uit de voeten.

  • Jeroen

   29 september 2012 at 10:40

   Klopt, maar het nadeel is dat Klavan alleen maar als linksback wilde spelen. Dat gaf Verbeek laatst aan en daarom kon hij weg. Ik denk gewoon dat Verbeek hem liever in het centrum had, maar ja voor wie? Hij wilt ook niet met twee linksbenige spelers in het centrum spelen….

  • KeesK

   29 september 2012 at 10:52

   Vergeet niet de zwakke schakels Beerens en Falkenburg (nu eindelijk weer op de bank). Als je voorin staat moet je kunnen scoren en dat is beiden niet echt gegeven. De linksvoor positie (wie er ook speelt) heeft ook nog te weinig scorend vermogen.

   • Jeroen

    29 september 2012 at 11:14

    Beerens vind ik zeker geen zwakke schakel dit seizoen. Moet zeggen dat hij volgens mij een stuk beter in zijn vel zit dan vorig seizoen. Dat hij niet zo vaak scoort maakt mij niet uit, als hij er maar voor zorgt dat andere meer gaan scoren.

    Martens is geen echte linksbuiten en dat merk je. Er komt daar te weinig dreiding van af. Gudmundsson is ook de oplossing niet. Ik begin steeds meer te twijfelen of hij wel het AZ-niveau heeft. Misschien Berghuis wat vaker in laten vallen?

    Falkenburg is duidelijk. Die mag wat mij betreft vertrekken.

 3. AZ Brabant

  29 september 2012 at 12:56

  Erik Falkenburg is geen spits maar een middenvelder en heeft veel potentie,hij wordt verkeerd ingezet en wanneer hij in goede positie staat vaak niet aangespeeld.
  hij wort nu afgerekend op zijn scorend vermogen terwijl dat niet zijn positie is.
  kijk naar Martens,geweldige voetballer ( blessure gevoelig ) maar komt ook niet uit de verf op links buiten.
  Falkenburg lekker bij de selectie houden als stand-in op het middenveld net als Celso Ortisz

 4. Gerrit Vooijs

  29 september 2012 at 20:13

  Reijnen heeft met zijn lengte zowel verdedigend als aanvallend betere mogelijkheden als Moisander die in de lucht dramatisch is (hij moet nu stoppen met korfballen aldus de Boer).
  Maar Reijnen moet zelfbewuster worden en deze kwaliteiten goed gaan gebruiken. Esteban is nl een echte lijnkeeper dus een goede kopper is zeer waardevol voor AZ.

  Ik heb het hier al eens eerder gezegd, AZ heeft in elke linie 2 scorende spelers nodig. AZ staat bovenaan in een klassement als ploeg die de meeste corners mocht nemen: rendement NUL!!

  Waar zelfs ploegen als Utrecht en NAC levensgevaarlijk zijn bij vrije trappen en corners daar laat AZ de kansen liggen.

  Ik denk zelfs wel eens: wat komen die AZ spelers eigenlijkdoen bij een corner? Er zit geen enkel idee achter ! Sterker nog, de tegenstander kan meestal nog een gevaarlijke counter inzetten ook!

  Afijn, met een Viktor Elm en Reijnen heeft AZ wapens in de lucht: Nu daar nog eens flink op gaan trainen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *