Verbeek over Veendam: ‘We kijken niet naar de tegenstander’

By
Updated: september 26, 2012

Gertjan Verbeek keek woensdag tijdens het gebruikelijke persmoment vooruit op het bekerduel van donderdag met SC Veendam. De trainer besprak de recente nederlaag tegen NAC Breda en gaf zijn gewenste strijdwijze aan: “Tegen NAC hebben we ervaren hoe het gaat als we gas terugnemen.”

“Ja, de voorbespreking op het duel met SC Veendam was kort en krachtig”, reageerde Verbeek. “Ik ken de helft van de spelers van Veendam niet. Daar ben ik eerlijk in. Door omstandigheden heb ik nog weinig Jupiler League-voetbal kunnen zien. Mijn assistent Nick van Aart is vrijdag gaan kijken en we hebben van die wedstrijd een filmpje gemaakt. Dat hebben we de groep laten zien. Verder kijken we niet teveel naar de tegenstander, want we gaan zeker tegen lagere teams van onze eigen kracht uit.”

“Ik kan niet zeggen dat we ongunstig hebben geloot. Een thuisduel tegen een team dat een klasse lager speelt, dan komt het aan op instelling. Tegen NAC hebben we ervaren hoe het gaat als we gas terugnemen. Dat kan ook tegen Veendam gebeuren, een ploeg die zich helemaal oplaadt voor zo’n wedstrijd. Zij weten ook dat ze van de tien wedstrijden tegen AZ acht keer verliezen, maar ze richten zich op die twee keer dat ze kans hebben. Ook gisteren waren er opvallende bekeruitslagen. Als wij dezelfde instelling hebben als Veendam, wint de ploeg met meer kwaliteit. Dat zijn wij.”

Tegen SC Veendam kan Verbeek niet beschikken over de langdurig aan zijn knie geblesseerde Fernando Lewis. Celso Ortiz en Ali Messaoud moeten eerst nog wedstrijdritme opdoen bij Jong AZ. Ruud Boymans heeft nekklachten. Zijn inzetbaarheid voor donderdag is onzeker.

Verbeek werd ten slotte gevraagd naar het openlijk kritisch benaderen van enkele spelers na afloop van NAC Breda – AZ. De trainer wilde dat beeld graag rechtzetten: “Ik was niet boos op individuen, maar op de hele ploeg. De voorbeelden die ik aangaf van Adam Maher en Nick Viergever stonden symbool voor het gedrag van het team. Ik had bijna iedere andere speler kunnen noemen. We waren met randzaken bezig en niet met het spel. Dat haalde ons op beslissende momenten uit de concentratie. Binnen vijf minuten gaven we daarom de wedstrijd uit handen. Na afloop waren de spelers om die reden ook boos op zichzelf en elkaar. Dat is positief.” Bron: AZ.nl

5 Comments

 1. KeesK

  27 september 2012 at 08:13

  Onze hoop dan maar vestigen op een goede KNVB beker reeks? Gezien de moeite die ze vorig seizoen hadden mogen we op beterschap rekenen.

  • Jeroen

   27 september 2012 at 14:35

   Ja ik hoop toch wel dat we weer ver komen in de KNVB beker. Het wordt weer eens tijd voor een feestje in Alkmaar.

 2. gerard

  27 september 2012 at 12:10

  Ik wil nu tegen Veendam eindelijk wel eens het AZ zien waar verbeek denkt het gehele seizoen als basis mee te gaan spelen dus Henriksen en Elm als defensieve middenvelders en Maher achter Altidore met Beerens en Martens op de vleugels.
  Daarbij hoop ik ook dat Falkenburg en Gudmundsson eindelijk eens op de bank blijven en dat Rosheuvel ook de nodige speeltijd krijgt toegespeeld.

  • Jeroen

   27 september 2012 at 14:36

   Ik zie Falkenburg liever vertrekken en Gudmundsson heeft het ook nog niet laten zien. Voor laatst genoemde zie ik dan liever Berghuis wat vaker spelen als invaller voor Martens.

   • KeesK

    27 september 2012 at 17:52

    Nog even geduld. Het duurt altijd even voordat Verbeek dingen verandert, maar het komt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *