Viergever baalt: ‘AZ is nu gewoon middenmoot’

By
Updated: september 24, 2012

Nick Viergever is erg teleurgesteld na de nederlaag van AZ in Breda. Op bezoek bij NAC verloren de Alkmaarders met 2-1. Volgens de verdediger was het verschil in agressiviteit erg groot. Daarnaast baalt de mandekker van de positie op de ranglijst.

“We zijn na rust afgetroefd op agressie. Je mag niet van NAC verliezen, want wij zijn kwalitatief veel beter”, aldus Viergever in gesprek met De Telegraaf. “Toen zij er na rust bovenop zaten, vergaten wij te blijven voetballen. Lukt dat dan niet, dan moet je zelf ook ‘je poot’ erin zetten.”

“Wij konden door de remise van Ajax er lekker bijkomen, maar zijn nu gewoon middenmoot”, vervolgde de verdediger. “Het enige voordeel is nog, dat we evenveel punten hebben als vorig jaar als je naar alle tegenstanders tot nu toe kijkt.” Bron: Soccernews.nl

3 Comments

 1. gerard

  24 september 2012 at 17:56

  Viergever moet weten dat de competitie nog lang is en dat clubs als Ajax, PSV en Feijenoord net zo wisselvallig bezig zijn als AZ momenteel.
  Het gat tussen deze clubs is slechts 4 punten dus nog niet iets om ongerust te worden. (Even twente buiten beschouwing gelaten)
  Neemt niet weg dat ik ook de start anders had voorgesteld.
  Toch heb ik vertrouwen gezien Jozy op de goede weg is met zijn doelpunten, er staat nu immers wel iets in de spits waar het vorig seizoen voornamelijk aan ontbrak daarbij zal Henriksen die nu nog wegens een lichte blessure pas laat in de tweede helft voor falkenburg kon worden ingebracht er volgende week of zelfs al in de komende bekerwedstrijd een plaatsje in het elftal krijgen.
  Pas dan kan je de nieuwe contouren van het nieuwe AZ voor dit seizoen gaan zien met een Maher als aanvallende middenvelder.
  Ik heb er wel vertrouwen in temeer gezien de concurrentie (jawel, bovenin) ook nog niet een grote indruk kan maken.

 2. Gerrit Vooijs

  24 september 2012 at 18:31

  Viergever baalt omdat AZ de wedstrijd niet afmaakt. De 0-2 lag bijna op de schoen van Falkenburg en Altidore had ook al een enorme kans gemist. Daar kreeg AZ de rekening voor gepresenteerd en dat leidt tot deze gefrusteerde reactie van Viergever.

  Maar goed, Verbeek wisselt altijd in de 65eminuut zolang een blessure hem niet tot noodzakelijk wisselen dwingt.
  De wissel is ook nog eens heel voorspelbaar zodat de tegenstander zich er al op ingesteld heeft.

  AZ heeft meerdere mogelijkheden maar voetbalt volgens plan A en that’s it.
  Verbeek ziet dat de wedstrijd kantelt, had dat alkunnen verwachten, maar grijpt te laat in.

  Zo is er nog veel ruimte om te verbeteren en dat geeft weer hoop:-)

 3. gerard

  28 september 2012 at 18:05

  Ook al is het tegen Veendam die wedstrijd geeft wel de contouren van het nieuwe AZ met Henriksen op het middenveld, Maher er voor en een Victor Elm die wat meer kan inschuiven.
  Altidore die niet alleen meer scoort maar ook nog eens goed de combinatie kan vinden met de andere spelers heft een geweldie ontwikkeling waardoor AZ defensief dan wel wat kwetsbaarder is geworden maar offensief er wellicht wel eens beter voor kan staan.
  Zet AZ met deze basisformatie nu een reeks vast dan is Viergever een beetje voorbarig en denk ik dat dit AZ niet veel hoeft onder te doen voor de andere zogenaamde top’clubs.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *