100-jarig NAC te sterk voor AZ: 1-2

By
Updated: september 23, 2012

NAC heeft zijn 100-jarige bestaan gevierd met een overwinning op AZ. De Brabanders wonnen in Breda met 2-1.

NAC was in de eerste minuut via Luijcks dicht bij de 1-0, maar daarna nam AZ de regie stevig in handen. Altidore faalde nog oog in oog met Ten Rouwelaar, maar even later was Maher wel trefzeker.

Na rust waren de rollen omgedraaid. NAC zette AZ flink onder druk en AZ bakte er weinig meer van. De thuisploeg was vooral gevaarlijk via vrije trappen en hoekschoppen en het was dan ook niet verassend dat de 1-1 van Luijckx uit een corner viel. De Roover zorgde met een prachtig schot voor 2-1, waarna Elm en Beerens nog kansen voor AZ misten.

8 Comments

 1. iPjotr

  23 september 2012 at 18:21

  Slechte instelling in de 2e helft 🙁
  Waarom spelen dure topaankopen bij een topclub meteen in de basis en bij ons niet.
  Positief : €50,- gewonnen bij onze belchinees omdat GJ in de 65e minuut wisselde :-$

 2. KeesK

  23 september 2012 at 19:09

  Wedstrijd voor een jubileum, herdenking of speciale gelegenheid? Bel de KNVB en die zorgt samen met AZ voor een geslaagde dag!

 3. Jeroen

  23 september 2012 at 19:22

  Tja balen dit! Zoals KeesK al mooi aangeeft is AZ altijd wel bereid om mee te helpen aan een mooie dag. Ik had eerlijk gezegd toch wel verwacht dat we de punten zouden meenemen naar huis.

 4. iPjotr

  23 september 2012 at 19:22

  Op az.nl zegt Maartens dat de focus niet goed was!!!!
  Zal duurbetaalde Maarten nog een tweede kans krijgen met deze instelling.

 5. Gerrit Vooijs

  23 september 2012 at 23:12

  AZ is een verzameling goede voetballers zonder leider. Martens geeft de aanvoerdersband aan Gudmundsson……… zie ik nergens anders gebeuren.
  Als het tegenzit neemt niemand het voortouw om spelers op hun plek te zetten.

  En dat is keihard nodig want werkelijk iedereen laat zijn man lopen, niemand gaat meer een duel aan, alleen nog maar reageren en wat meelopen.

  Maar goed, Vitesse verspeelt gelukkig ook 2 punten en Feyenoord verliest ook. Dus de concurrentie blijft in zicht.

  Over het kampioenschap gaan we het nu gelukkig niet meer hebben…….

 6. gerard

  24 september 2012 at 10:22

  Wat een verschil met vorig seizoen toen we vanaf de eerste wedstrijd tegen PSV nagenoeg tot de winterstop geen punten verspeelde.

  Toch is het veelzeggend dat ondanks de slechte seizoensstart, clubs als Ajax en PSV slechts 4 punten meer hebben verzameld. Een slechte dag volgende week en het verschil is nagenoeg weer recht getrokken.
  Dat zegt wel wat dat iedereen tegen iedereen kan verliezen.
  Twente staat dan wel zonder puntverlies soeverein bovenaan maar die zullen gezien het niet bijster goede combinatiespel ook nog de nodige punten laten vallen.. de eredivisie blijkt ano 2012 een lotterij.

 7. Jeroen

  24 september 2012 at 11:57

  En toch is er nog niets aan de hand.. We hebben de afgelopen duels precies hetzeflde resultaat als vorig seizoen. Ook toen hadden we slechte wedstrijden die we niet konden winnen. Ik ben dan ook nog steeds vrij positief (ondanks dat ik natuurlijk had gehoopt daar te winnen).

 8. fortuna

  24 september 2012 at 19:18

  Wat verwachten jullie nou je bent Poulsen,Holman,Elm,Moisander,en wie ik dan ook nog vergeten bent kwijt en je haalt er talenten voor terug dan kan je verwachten dat het wat minder gaat . (kijk maar naar heerenveen ook veel spelers kwijtgeraakt),het zal allemaal wel weer goed komen maar dat heeft tijd nodig.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *