Verbeek over NAC – AZ: ‘Wij zijn favoriet’

By
Updated: september 21, 2012

Een zeer ontspannen Gertjan Verbeek blikte vrijdag tijdens het gebruikelijke persmoment vooruit op de uitwedstrijd tegen NAC Breda: “Ik denk dat wij favoriet zijn.”

“Vorig seizoen heeft NAC vier punten van ons gestolen”, keek Verbeek terug. “In het uitduel hebben we ze helemaal weggespeeld, maar vergat Brett Holman tot tweemaal toe de beslissende goal te maken. Uiteindelijk schopte Milano Koenders uit het niets de gelijkmaker binnen. Hier in Alkmaar rekten ze vanaf de eerste minuut tijd. Ik denk dat wij favoriet zijn zondag. Onze ambities liggen hoger. Dat heeft ook met financiën te maken.”

NAC viert rondom de wedstrijd tegen AZ haar 100-jarig bestaan. Verbeek: “Dat soort aparte wedstrijden lijken we bijna altijd te spelen. Vlak voor het duel met FC Utrecht brak Mihai Nesu zijn nek, het jaar daarna werd hij tegen ons in het zonnetje gezet en de eerste wedstrijd na de stadionramp in Enschede was FC Twente – AZ. Tot nu toe wonnen we geen van die duels. Maar ik ben niet bijgelovig, hopelijk de spelers ook niet.”

Verbeek: “Donderdag zat ik toch met een apart gevoel naar de Europese wedstrijden van PSV en FC Twente te kijken. Toen ik de uitslagen van alle wedstrijden zag, dacht ik wel even terug aan de vorige jaren. Ik zag Metalist Kharkiv, Udinese en Anzhi voorbij komen. In het verleden speelden we daar tegen, nu zat ik thuis voor de buis. Ook Markus Henriksen zal met een vreemd gevoel hebben gekeken. Rosenborg won namelijk van Rapid Wien, dus lijkt AZ voor hem sportief eigenlijk een stap terug.”

“Door het ontbreken van een midweekse wedstrijd hebben we met meer structuur kunnen trainen”, gaf Verbeek een voordeel van de vroege Europese uitschakeling. “De jongens hebben meer tijd gehad om te herstellen van het duel met Roda JC. Woensdag trainden we op de mindere punten van AZ – Roda, donderdag heb ik ze een fysieke prikkel gegeven en vandaag hebben we een individuele training, een linietraining en een tactische training op het programma staan. We kunnen met een vaste groep aan automatismen werken.”

Of Markus Henriksen tegen NAC vanaf de aftrap speelt, liet Verbeek nog in het midden. “Dat weet ik al, maar dat mag men zelf tijdens trainingen komen bekijken. Dan wordt alles duidelijk. Markus heeft last van spierpijn. Ja, hier trainen we anders dan bij Rosenborg…” Bron: AZ.nl

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *