AZ verslikt zich opnieuw in NAC Breda: 1-2

By
Updated: maart 6, 2009
AZ verslikt zich opnieuw in NAC Breda: 1-2

Het bekertoernooi van AZ is donderdagavond gestrand in de kwartfinale. NAC Breda won, net als in competitieverband, met 1-2. AZ kwam in de eerste helft nog wel op voorsprong door Moussa Dembélé. Na rust schoten Nourdin Boukhari en Anthony Lurling de club uit Breda alsnog naar de halve finale.

AZ begon met dezelfde elf namen als zaterdag tegen FC Groningen. En net als toen speculeerde de thuisploeg op een frisse start. Waar Graziano Pellè en Demy de Zeeuw hun inzetten nog naast zagen gaan, maakte Dembélé er binnen een kwartier wel 1-0 van. De Belg liep de aangesneden vrije trap van Stijn Schaars binnen.

In de fase voor rust ontstond een open duel waarin beide ploegen gevaarlijk werden. Nadat Ragnar Klavan al dan niet rechtmatig aan de noodrem van Lurling trok, zag Boukhari zijn goede inzet gekeerd door Sergio Romero. Aan de andere kant voorkwam doelman Jelle ten Rouwelaar treffers van Dembélé en Mounir El Hamdaoui.

Ook na rust maakten beide ploegen er een enerverend duel van. Direct na de aftrap schoot Maarten Martens met rechts op de paal. Boukhari had even later wel reden tot juichen. Na halfslachtig uitverdedigen van invaller Kees Luijckx, promoveerde de grabbelende Romero het schot van de voormalig AZ’er tot doelpunt: 1-1. Diezelfde Boukhari bediende even later Lurling, die Romero omspeelde en er 1-2 van maakte.

De Zeeuw, Dembélé (beiden kopbal) en El Hamdaoui (schot uit draai) waren nog wel dicht bij de gelijkmaker, maar zagen ook hoe hun ploeg voor de tweede keer dit seizoen in eigen huis moest buigen voor de ploeg uit Breda.

Bron: AZ.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *