Gerbrands: ‘AZ kan financieel volledig op eigen kracht verder’

By
Updated: september 18, 2012

AZ heeft dinsdag de samenwerking met ARK-AZ Beheer BV definitief afgerond. Twee jaar terug verenigden tientallen Noord-Hollandse ondernemers zich in deze BV, om de club ten tijde van de curator financieel te ondersteunen via een lening en kredietfaciliteit. AZ kan nu op eigen kracht verder.

AZ had de steun van ARK-AZ nodig om een periode te overbruggen waarin de club haar financiële huishouding op orde diende te krijgen. Nadat de club zich eerder vroegtijdig van de curator verloste, krijgen deze maand alle participerende ondernemingen van ARK-AZ hun complete inleg terug. Dit is tevens een jaar eerder dan gepland. AZ laat dit jaar sinds lange tijd een positief saldo in de jaarrekening zien.

“Het is geweldig dat een grote groep ondernemers is opgestaan om AZ in een moeilijke fase te helpen”, reageerde Directeur Algemene Zaken Toon Gerbrands. “De betrokkenheid kwam volledig voort uit het AZ-hart van deze ondernemers. Dat was geweldig om te ervaren. Het is ook geweldig dat wij als club een jaar eerder dan gedacht de volledige inleg hebben kunnen teruggeven. AZ kan financieel volledig op eigen kracht verder. Een mijlpaal in de geschiedenis van de club, als ultiem sluitstuk van een onzekere periode, met als uitkomst dat wij dit seizoen zwarte cijfers kunnen schrijven. Hierna kunnen we als club stapsgewijs gaan werken aan het opbouwen van een eigen vermogen en een stabiel financieel fundament.” Bron: AZ.nl

One Comment

  1. Jeroen

    18 september 2012 at 21:44

    Prachtig nieuws! Een groot compliment voor AZ en alle ondernemingen die hebben meegedaan. In tijden van crisis is het toch wel bijzonder dat veel ondernemingen AZ helpen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *