Verbeek ziet overeenkomsten tussen Altidore en Torres: ‘Die heeft ook tijd nodig gehad’

By
Updated: september 17, 2012

Jozy Altidore is dit seizoen de meest opvallende speler van AZ. Zondag scoorde hij drie keer tegen Roda JC, waardoor zijn totaal aantal doelpunten nu op zeven staat. “Ik begin mijn medespelers steeds beter te begrijpen”, aldus de spits.

Coach Gertjan Verbeek heeft zijn handen vol gehad aan Altidore, maar dit seizoen betaalt het harde werk van de spits (en de coach) zich uit. Halverwege vorig seizoen riep Verbeek Altidore bij zich. “Ik was toen niet zo tevreden, want hij had gewoon niet genoeg werk verricht. Dat kon ik hem laten zien door die cijfers, waardoor hij zich er moeilijk onderuit kon praten”, aldus de coach in het Algemeen Dagblad.

“Het is een gevecht geweest om hem aan de praat te krijgen, maar het is uiteindelijk wel gelukt. Na de winterstop zette ik hem op de bank en gaf ik de voorkeur aan Benschop. Toen die geblesseerd raakte, kwam Jozy weer terug in de basis. Die basisplaats is hij daarna niet meer kwijtgeraakt”, weet Verbeek, die een parallel ziet met de situatie van Fernando Torres bij Chelsea. “Die heeft ook tijd nodig gehad.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *