Martens: ‘Geen titelaspiraties’

By
Updated: september 17, 2012

AZ wist gisteren overtuigend te winnen. In eigen huis waren de Alkmaarders veel te sterk voor Roda JC. In de eerste 45 minuten stond het al 3-0 door doelpunten van Altidore (2) en Falkenburg. Na rust ging het tempo omlaag en wist alleen Altidore nog eens het net te vinden. Martens kijkt tevreden terug.

‘Volgende week weer drie punten en dan sluiten we weer aan, denk ik. De doelstelling is Europees voetbal halen op wat voor manier dan ook. We moeten niet praten over de titel. Vorig jaar deden we boven verwachting heel lang mee. Dit jaar gaat dat niet zo makkelijk gebeuren. We proberen ons niveau te halen en onze punten te pakken om Europees voetbal te halen,’ aldus Martens.

13 Comments

 1. gerard

  17 september 2012 at 12:08

  Daarvoor is Martens ook een Belg en Jozy een Amerikaan:

  “Vóór deze zomer, toen er nog niemand vertrokken was, zou ik zeggen: zeker kunnen we kampioen worden. En eigenlijk is mijn standpunt nauwelijks veranderd, ondanks het gegeven dat er een stuk of zes spelers zijn weggegaan”, stelt Altidore tegenover NUsport. “AZ heeft een heel slim beleid. Er zijn een paar zeer talentvolle spelers bijgekomen. Iedereen bij ons zegt dat het doel is om ons weer te plaatsen voor Europees voetbal. Dat zeg ik zelf soms ook, maar diep van binnen wil ik natuurlijk kampioen worden.”

  Feit is dat als Jozy zo door blijft gaan dit zal bijdragen op een hoge ranking want om goals draaid het uiteindelijk.
  Verbeek gaf het voor de camera’s van eredivisielive al aan dat als Jozy dit niveau vorig seizoen had gehad we minstens twee plaatsen hoger hadden gestaan want daar ontbrak het nog wel eens aan om de doelrijpe kansen te verzilveren.
  Nu Beerens ook het seizoen prima is gestart (beste man in de wedstrijden tegen Heracles en Ajax) en gisteren ook weer goed op dreef, Martens eens een heel seizoen pijnvrij kan spelen en Henriksen (wat een power en loopvermogen toonde hij al in zijn invalbeurt) in het elftal zal worden gebracht zodat Maher Altidore nog beter gaat bedienen. Die twee hebben over duidelijk een click, weten elkaar goed te vinden en dat was in het 4e doelpunt duidelijk te zien dan ziet de werled er voor AZ nog niet zo slecht uit. Twente is nog ongeslagen maar speelt echt niet als een kampioen en heeft nog geen echte tegenstand gehad waar wij daarintegen al de lastige uitwedstrijden tegen ajax en psv hebben gehad.
  PSV blijft wisselvallig en de spelers vullen elkaar niet goed aan, Ajax is er dit seizoen niet op vooruit gegaan en Feijenoord is het ook maar afwachten.
  Ik wil het allemaal nog wel eens zien, een echte club die er bovenuit springt zie ik nog niet dus laten we meer de droom van jozy volgen… dat bevalt me beter!

  • Jeroen

   17 september 2012 at 12:55

   Mooie analyse en ik ben het helemaal met je eens. Ik vind dat we al te snel willen afhaken om de titel te winnen. Natuurlijk zal het lastig worden, maar dat maakt het ook weer leuk. Een echte topper heb je eigenlijk niet meer in de Eredivisie.

   Vorig seizoen wonnen we thuis ook van Heracles en Roda, en hielden we 1 punt over aan Ajax en Heerenveen. Daarnaast wisten we ook niet te winnen in Eindhoven. Kortom, we hebben evenveel punten als vorig seizoen gehaald. Het voordeel wat we nu hebben is een spits die beter in vorm is, en geen EL wedstrijden meer. Ik moet het dus nog maar zien wie er straks op nummer 1 staat. Ajax, PSV en Twente zullen nog wel de nodige punten verliezen na een Europees duel.

 2. Ipjotr3

  17 september 2012 at 12:28

  Een topsporter moet altijd voor t hoogsthaalbare gaan……de titel !!

  • Geert

   17 september 2012 at 13:28

   Een topsporter moet altijd voor het hoogst haalbare gaan!

 3. kaazie87

  17 september 2012 at 17:37

  met een gorter die veel minder dreiging naar voren heeft als poulsen, en een reijnen die nog nog lang niet het niveau heeft als moisander en het waarschijnlijk ook niet zal halen. want laten we niet vergeten dat moisander een van de betere opbouwende verdedigers was. een victor elm die te wisselvallig is 020 uit goed de rest niet goed tot matig en een martens die duidelijk geen linksbuiten is maar een valse spits en lang niet het loopvermogen heeft van holman gaan we dit jaar strijden om de plekken 3 en 4 dat komt omdat wij minder zijn geworden en twente en 020 en psv beter zijn geworden dat is helaas de realiteit

 4. Gerrit Vooijs

  17 september 2012 at 20:17

  50 ct moet dus winnen van de Euro 🙂
  In een knockout competitie kan dat een keer zoals we vorig jaar zagen, maar in een lange competitie over 34 wedstrijden wordt invloeden als geluk en vorm v/d dag weggepoetst.
  Over 34 wedstrijden komt het er op aan wie de sterkste bank heeft !

  Natuurlijk heeft AZ tot januari het voordeel dat het, net als Feyenoord en Vitesse, geen Europees voetbal speelt en de andere concurrenten wel.

  Maar juist de concurrenten om de plaatsen 4, 5 en 6 hebben dezelfde kaarten.

  Het zal nog een hele toer worden omdat AZ voor doelpunten volledig op Altidore leunt. Bij Ajax scoort bv de gehele ploeg muv de keeper!
  Als Altidore niet scoort wint AZ geen wedstrijd…….. dat is echt geen basis om het over titel aspiraties te hebben.

  Als Altidore er 20-25 maakt zullen Maher, Falkenburg, Beerens, Martens en Elm dit seizoen elk 8-10 goals moeten maken wil AZ om de bovenste plaasten mee kunnen doen. Om kampioen te kunnen worden moet je er namelijk ca.70 of meer maken.

  Nou, wie denkt dat Falkenburg, Beerens, Martens en Elm samen voor ruim 30 doelpunten gaan zorgen?

 5. mieswies

  17 september 2012 at 23:11

  50 ct kan verder rollen dan één euro bij minder obstakels..

  Met Maher, Beerens, Hendriksen, Martens en Elm en een aantal andere in een goed lopende ploeg met minder door de weeks spelende wedstrijden, waarbij de focus meer gelegd kan worden naar het toeleven van de volgende wedstrijden. Is het mogelijk de 30 te kunnen gaan halen.

  • Gerrit Vooijs

   18 september 2012 at 18:29

   Mieswies ik hoop het samen met jou!
   Maar ik trek mij toch geregeld de haren uit het hoofd als weer een fantastische aanval gewoon verprutst wordt zoals tegen Roda.

   Ik denk bv aan die prachtige aanval in de eerste helft waarbij Victor Elm de bal op een presenteerblaadje kreeg…….
   De bal was niet eens op doel !

   Eerlijk, ik zou al zeer gelukkig worden als behalve Altidore de andere spelers van AZ de bal nu ook eens gewoon op het doel schieten ipv ver over of naast.
   De keeper van de tegenstander hoeft maar zelden een echte redding te verrichten.

   • Jeroen

    18 september 2012 at 21:45

    Ja op dit moment is Altidore lekker scherp, maar we moeten ook wedstrijden winnen als hij het net niet weet te vinden. Wie staat dan op? We moeten het gaan beleven.

    Ik durf enigzins wel mijn geld in te zetten op Henriksen en Maher. Als laatstgenoemde weer op zijn favoriete positie speelt, dan kan hij zomaar meer gaan scoren. Martens zal daarnaast ook wel zijn doelpuntjes meepakken dit seizoen. Of het voldoende is zullen we moeten afwachten.

    • KeesK

     19 september 2012 at 09:55

     Boymans! Maar serieus, dat lost zich wel op als de Altidore machine hapert of geschorst is.

 6. Edwin

  18 september 2012 at 22:16

  Wat een gelul over die 70 goals. Als je 34x met 1-0 wint ben je toch ook Kampioen.
  De wedstrijden moeten gewonnen worden en hoe maakt mij niet uit.
  Ik zie de kansen. ” Always look on The bright side of life”.

  • Gerrit Vooijs

   19 september 2012 at 22:24

   Je hebt helemaal gelijk. Ik zie elke wedstrijd weer volop kansen voor AZ en verheug mij dan aldagen van te voren.

   Maar realistisch is het niet natuurlijk. AZ speelt mooi aanvallend voetbal en moet hierdoor dan ook regelmatig een tegendoelpuntje slikken.
   Helemaal niet erg als AZ er maar 1 meer maakt 🙂 ( en zo kom je aan die 70 om kampioen te kunnen worden)

   Mij maakt het allemaal niet zoveel uit want ik kom voor aanvallend voetbal en hoop op wat leuke Europese duels als de slagroom op de taart.

 7. De echte supporter

  20 september 2012 at 19:24

  Ik vind dat altijd voor de top moet gaan dus kampioen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *