Verbeek uit kritiek op bijna ‘foutloze’ Wijnaldum

By
Updated: september 17, 2012

Gertjan Verbeek is geen trainer die voorzichtig met zijn jongelingen omgaat. De trainer van AZ liet na de 4-0 zege op Roda JC onomwonden weten dat hij Giliano Wijnaldum op zijn flikker had gegeven.

Wijnaldum speelde – ook volgens Verbeek – een prima wedstrijd. De oefenmeester was echter niet te spreken over het indribbelen van de verdediger. “Ik heb hem op z’n donder gegeven”, zegt Verbeek in De Telegraaf. “Dat indribbelen doet hij ook vaak bij de beloftes. Maar voetbal is een playing game, niet de bal brengen.”

De pas twintigjarige Wijnaldum, die zondag de geschorste Etienne Reijnen verving, wordt nog wat verder op scherp gezet. “Giliano was verder bijna foutloos, maar moet nog slimmer worden. Hier moet hij van leren, anders kan het ook zijn laatste wedstrijd zijn geweest.”

De verdediger is van oorsprong een linksback, maar stond in Alkmaar rechts in het centrum. Geen excuus, vindt Verbeek. “Als je je op één positie richt, is de kans op spelen niet zo groot. Dat had Ragnar Klavan ook: die wilde weg omdat hij niet als linksback wilde spelen.”

“Nou, dan ga je toch lekker naar Duitsland (Augsburg, red). Dan zit je daar op de bank en val je soms in als linksback”, besluit de oefenmeester, die Wijnaldum uiteindelijk na 84 minuten naar de kant haalde voor Thomas Lam. Bron tekst en foto: Voetbalprimeur.nl

One Comment

  1. KeesK

    17 september 2012 at 13:39

    Mooi, mooi, nou Ali Messaoud nog.
    Dit toont aan dat je altijd minstens één kans krijgt en die tweede kans voor Ali komt er ook.
    Zo te zien aan de interviews is er een goede sfeer in het team ondanks de moordende concurrentie voor een plaats bij de eerste elf van de ruim dertig spelers.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *