Debutant Henriksen: ‘Ik hoop hier mooie jaren te beleven’

By
Updated: september 16, 2012

Vanwege de 4-0 voorsprong tegen Roda JC zag Gertjan Verbeek zondag kans om twee AZ’ers te laten debuteren. Naast de eigen jeugdspeler Thomas Lam was dat de Noorse nieuweling Markus Henriksen (20). De middenvelder liet zich direct zien: “Mijn lichaam zat vol adrenaline.”

“Het was leuk om in deze wedstrijd mijn debuut voor AZ te mogen maken”, reageerde de Noors international. “We speelden een prima wedstrijd en de sfeer in het stadion was goed. Perfect. De andere jongens hadden uitstekend werk afgeleverd voordat ik mocht invallen. Het is niet heel moeilijk om in de ploeg te komen bij een 4-0 voorsprong.”

Henriksen: “De sfeer rondom deze club is top. Er lopen hier veel jonge en getalenteerde spelers rond. Dat merkte ik al tijdens de trainingen. Net na mijn binnenkomst in Alkmaar moest ik alweer met Noorwegen op pad voor interlands. Het was dus behoorlijk heen en weer vliegen. Voor deze wedstrijd tegen Roda JC heb ik eigenlijk maar twee keer getraind. Vanaf nu kan ik me focussen en leren wat de trainer en het team van me verlangen.”

“De coach heeft me al behoorlijk wat tactische informatie gegeven”, gaf Henriksen zijn contact met Gertjan Verbeek aan. “Vlak voor mijn invalbeurt kwam hij naast me in de dug-out zitten om me nog meer uitleg te geven. Ik moest voor de balans op het middenveld zorgen en mocht mee naar voren als de kans zich zou voordoen. Mijn lichaam zat vol adrenaline, dus ik vond dat ik al snel mee kon doen in de aanval. Ik wilde me laten zien en heb veel gelopen. Ja, mijn geslaagde passeeractie op rechtsbuiten gaf direct wat vertrouwen voor mij en het publiek.”

Henriksen: “Of ik de komende weken rustig wil worden gebracht? Nee, liever niet. Ik ben hier omdat ik wedstrijden wil spelen. Ik begrijp dat ik vandaag op de bank zat, vanwege de korte tijd die ik hier nu ben. Maar vanaf nu ga ik voor een basisplaats. Als ik deze week hard werk, hoop ik tegen NAC vanaf het begin te starten.”

“Ja, het was nogal wat de laatste weken. Die 0-5 tegen Anzhi en 5-1 tegen PSV maakten me echter niet bang. Het waren gewoon twee ongelukkige wedstrijden. Tot de 0-1 van Anzhi speelde AZ goed. Ook tegen PSV deed de ploeg het in ondertal een helft uitstekend. Ik zag toen al dat er veel voetbal in de ploeg zit. Het lijkt me heerlijk om deel uit te maken van het speelse positiespel van AZ.”

“Ik heb veel goede dingen over AZ gehoord. Jonge spelers komen en vertrekken vaak later naar hogere clubs, nadat ze in Alkmaar de kans hebben gekregen om zich te ontwikkelen. Club Brugge? Ja, daar had ik afgelopen winter bijna getekend. Het voelde alleen niet goed. Bij AZ was mijn onderbuik gevoel wel direct juist. Ik hoop hier mooie jaren te beleven.” Bron tekst en foto: AZ.nl

 

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *