AZ spoelt kater weg tegen Roda JC: 4-0

By
Updated: september 16, 2012

AZ heeft een ruimte overwinning op Roda JC geboekt. Spits Altidore was in het met 4-0 gewonnen duel in Alkmaar de grote man met drie doelpunten. Winnen was ook wel weer even nodig na de zware nederlagen tegen Anzi en PSV.

De thuisploeg speelde vooral voor rust bij vlagen wervelend voetbal, wat drie mooie aanvallen en evenzoveel treffers opleverde. Altidore rondde tweemaal knap af en zag een keer een mislukt schot door Falkenburg met de teen in het doel verlengd worden.

AZ nam na de rust gas terug. Daardoor gebeurde er lang niets, want het zwakke Roda kon niets doen. Halverwege de tweede helft zette AZ weer even aan en dat leverde de 4-0 op. Na een eentweetje met Maher maakte Altidore zijn derde.

2 Comments

 1. Jeroen

  16 september 2012 at 17:39

  Mooi duel en met vlagen zeer goed voetbal. Henriksen speelde overigens gelijk erg goed. Heb hoge verwachtingen van deze kerel. Overigens ook leuk dat Wijnaldum mocht beginnen. Hij speelde een aadige wedstrijd maar soms wat slordig. Dan moet er wel uit, maar over het algemeen kan hij terugkijken op een mooi debuut.

  Altidore!! Wat een kerel. Het lijkt wel alsof hij helemaal los komt nu. 7 doelpunten uit 5 duels. Laten we hopen dat hij deze goede lijn kan doorzetten.

 2. KeesK

  16 september 2012 at 20:30

  Dat is lekker nieuws om Nederland mee binnen te komen rijden. Even hier maar dan weer weg dus ik ben een scorebord fan. Het is even niet anders.
  Ik ben benieuwd hoe lang Jozy nog bij AZ voetbalt als hij op deze manier doorgaat, al is hij wel thuis nu en misschien wel de trouwste speler in het team.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *