Verbeek twijfelt over opstelling tegen Roda JC

By
Updated: september 16, 2012

Tussen twee trainingen door blikte Gertjan Verbeek vrijdagmiddag vooruit op het competitieduel van zondag met Roda JC. Verder gaf hij aan hoe zijn internationals ervoor staan en of hij al weet wie de vacante positie in de verdediging gaat invullen. “Nood breekt wet.”

“Iedereen is fit teruggekeerd”, opende Verbeek met goed nieuws over zijn internationals. “Jozy Altidore een jetlag? Dat is na twee dagen wel weer over. Met de hamstrings van Maarten Martens gaat het ook goed. Hij heeft sinds dinsdag alles meegetraind.”

Of nieuwkomer Markus Henriksen tot de wedstrijdselectie behoort, moet nog blijken. “Hij is fysiek fit en wil zo snel mogelijk spelen. Ik wil echter eerst met hem praten. Zaterdag hak ik pas echt knopen door.”

Ook op de vraag wie de geschorste Etiënne Reijnen vervangt, kan Verbeek nog geen uitsluitsel geven. “Ik vind dat Giliano Wijnaldum het tegen PSV best behoorlijk gedaan heeft. Als ik voor hem kies, hebben we twee linkspoten in het centrum staan, want Nick Viergever is ook links. Dat is niet ideaal. Thomas Lam was een ideale optie geweest, maar hij is nog niet fit genoeg.”

“Het is ook een optie om Dirk Marcellis naar het centrum te halen”, vervolgde Verbeek. “Dat heb ik echter nog nooit gedaan met hem. En daar heeft Dirk al heel lang niet meer gespeeld. Maar ja, nood breekt wet. We zullen zien.”

AZ neemt het zondagmiddag op tegen een ploeg zonder vastigheden. Verbeek: “Ze hebben dit seizoen nog niet één keer in dezelfde samenstelling gespeeld. Dan spelen Adil Ramzi en Danilo wel, en dan weer niet. Mitchell Donald speelt centraal of rechts aan de buitenkant. Ruud Brood is nog erg zoekende en afgaande op de resultaten zijn ze nog niet erg succesvol. Daarom is het voor ons moeilijk om in te schatten hoe ze tegen ons voor de dag komen.” Bron: AZ.nl

One Comment

  1. Gerrit Vooijs

    16 september 2012 at 13:11

    Toch weleen cruciaal duel want AZ moet winnen om in het spoor te blijven van de kopgroep.
    Ik hoop dat Gert Jan en Henriksen het samen aan durven om te spelen.
    Dan kan Maher naar 10 en Martens weer naar de vleugel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *