Transfer Dembélé levert AZ geen geld op

By
Updated: september 13, 2012

De transfer van Moussa Dembélé naar Tottenham Hotspur heeft zijn ex-clubs AZ en Willem II geen cent opgeleverd. De Belgische aanvaller verliet afgelopen zomer Fulham. Omdat hij binnen de Engelse landsgrenzen bleef, ontvangen de Nederlandse clubs geen solidariteitsbijdrage. Earnest Stewart, technisch directeur van AZ, geeft uitleg op het digitale thuis van de Alkmaarders.

“Ten eerste bestaat er een doorverkoopclausule en ten tweede is er een solidariteitsbijdrage. Dat eerste spreekt voor zich, maar dat tweede kan ik uitleggen. Solidariteit betekent dat vijf procent van de koopsom wordt verdeeld over de clubs die een speler tussen zijn twaalfde en drieëntwintigste hebben opgeleid. Daar heeft een club altijd recht op, tenzij het een binnenlandse transfer betreft”, wist Stewart.

“In het geval van Dembélé vervalt dat dus omdat hij van Fulham naar Tottenham is gegaan. Was hij naar Real Madrid gegaan, hadden onder meer AZ en Willem II een bepaald bedrag gekregen. We proberen als AZ zijnde altijd doorverkooppercentages af te dingen, maar soms moet je dat tijdens de onderhandelingen laten vallen omdat de transfer anders mogelijk afketst. In het geval van Dembélé was er geen sprake van een doorverkoopclausule”, vervolgde de oud-voetballer. Bron: Soccernews.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *