Verbeek over opstelling Oranje: ‘Van Gaal heeft gewaagd gekozen’

By
Updated: september 13, 2012

Dat ze het niet altijd eens zijn met elkaar – over bijvoorbeeld de positie van Adam Maher –  soit, de ene professional respecteert dan toch de ander wel. Zo is Gertjan Verbeek zeer te spreken over de start van Louis van Gaal als bondscoach van Oranje.

“Er moest wat gebeuren met het Nederlands elftal en daar waren keuzes voor noodzakelijk. Louis van Gaal heeft gewaagd gekozen”, zegt de AZ-trainer in het Algemeen Dagblad.

“Het had verkeerd kunnen uitpakken. Tegen Turkije had het zomaar 2-2 kunnen worden. Tegen Hongarije speelde het team een stuk beter, meer solide vooral. We moeten alleen niet vergeten dat Hongarije op z’n zachtst gezegd een matige tegenstander was. Als je toch zag wat die mannen stonden te doen toen Clasie die vrije trap snel nam… Dat was toch ronduit amateuristisch. Maar Louis is, dat kunnen we nu wel stellen, de kwalificatiereeks voor het WK een stuk beter begonnen dan twaalf jaar geleden. Dat is mooi voor hem en zijn team, maar ook erg goed voor het hele Nederlandse voetbal.” Bron: Elfvoetbal.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *