Maradona komt naar AZ kijken

By
Updated: maart 2, 2009
Maradona komt naar AZ kijken

In Alkmaar wordt met enige opwinding gewacht op een speciale gast. De Argentijnse bondscoach Diego Maradona heeft beloofd om naar het DSB Stadion te komen.

De voetbalgrootheid komt om daar zijn pupil Sergio Romero aan het werk te zien. De vraag is alleen: wanneer komt Maradona? Romero kan er ook geen antwoord op geven. ”Ik hoop dat hij snel komt. Iedereen bij AZ hoopt dat eigenlijk. Maar we hebben nog geen afspraak staan.”

De 22-jarige doelman van AZ is onder Maradona een plek opgeschoven in de hiërarchie. Romero was onder de vorige bondscoach Alfio Basile derde doelman, bij Maradona mag hij al op de bank zitten.

De eerste ontmoeting met de Argentijnse halfgod vond vorig jaar plaats in Glasgow. ”Dat ging heel vriendschappeli jk”, beschrijft Romero met glimmende ogen.

”Alsof we elkaar al ons hele leven kennen. Hij zei: wees niet bezorgd, het enige wat je moet doen is goed spelen voor je land. Maradona is een bescheiden man en staat altijd aan de kant van de spelers, hij gedraagt zich niet als een leraar of een autoriteit.”

Een groter contrast met Louis van Gaal, zijn trainer bij AZ, is volgens Romero nauwelijks mogelijk.

”Ze zijn heel anders, hebben een totaal verschillende werkwijze. Maar ik ben trots en gelukkig dat ik met twee van zulke trainers mag werken. Van Gaal is een ervaren trainer van wie ik veel kan leren en Maradona de tovenaar van Argentinië.”

Bron: NU.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *