Beerens blijft hopen op Oranje

By
Updated: september 10, 2012

De AZ-vleugelspits Roy Beerens ziet in het selectiebeleid van Oranje-bondscoach Louis van Gaal ook kansen op een vervolg van zijn interlandcarrière.

Beerens (24) is een vaste waarde bij AZ, maar meer interlands dan de twee die hij op zijn naam heeft staan lijken voorlopig niet aan de orde. Maar hij had geen gevoelens van jaloezie toen de naam van Feyenoorder Ruben Schaken in de voorselectie opdook en zijn naam niet.

‘Het is een bevestiging dat de bondscoach niet alleen de gevestigde namen oproept’, zegt Beerens in VI. ‘Schaken is dertig. Fantastisch voor die jongen dat hij een kans krijgt. Dus ik weet nu: als ik goed presteer, kom ik misschien ook weer in beeld. Ik lees dat nieuws niet tandenknarsend, of zo. Voor mij is het alleen maar een stimulans. Nog een tandje erbij, denk ik dan.’

Beerens heeft ook niet het idee te zijn voorbijgestreefd. ‘Niet echt. Want ik doe het op mijn manier. Wat dat betreft heb ik niets te klagen. Ik geef nu zes jaar vol gas. Volgens mij kunnen weinig buitenspelers dat zeggen. Daar ben ik best trots op. Het gaat erom dat mensen waarderen wat je doet. En dat geldt voor deze trainer (Gertjan Verbeek, red.). Dan geef ik ook veel terug.’ Bron: VI.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  10 september 2012 at 11:03

  Zoals je de laatste wedstrijden speelt zou je wellicht wel een kans kunnen maken op Oranje. Als je maar niet zoals vorig jaar weer instort qua prestatie.

 2. Mike

  10 september 2012 at 21:25

  Dan kan hij lang blijfen hopen want dat word niks dan moet eerst maar is 10 assist geven in seizoen en 7 doelpunten maken. Alleen dat lukt hem toch nooit want hij doet toch alleen maar zijn geweldigen schaar 🙂

  • De echte supporter

   10 september 2012 at 22:12

   Ik ben het met mike eens. Hij is niet goed genoeg voor oranje op dit moment

 3. Mozes

  10 september 2012 at 22:58

  Doelpunten mag je hem zeker op afreken maar op assist is moeilijk in te schatten. Ik zie genoeg bruikbare ballen van hem maar bij AZ loopt er een Dost die ze ook afwerkt.. Altidore is geen typische spits die eerste paal komt om een bal af te maken.

  Onze middenvelders Falkenburg en Elm duiken ook niet op achter de aanval en als ze dat doen werken ze niet af. Op links heb je niet iemand meer als Holman en Poulsen die ook meedoen als er op rechts iets gebeurt.

  Beerens is minimaal net zo goed als Narsingh maar moet komend seizoen niet voor de assist gaan maar voor doelpunten. Ik zie hem liever op links spelen en vaker naar binnen komen

 4. Geert

  11 september 2012 at 07:35

  Ik vind hem bij AZ niet eens onomstreden eigenlijk. Spelers als Berghuis en Rosheuvel mogen van mij ook wel eens een kans krijgen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *