Verbeek twijfelt of Henriksen klaar is voor debuut tegen Roda

By
Updated: september 9, 2012

Het is de vraag of Markus Henriksen volgende week tegen Roda JC zijn debuut voor AZ kan maken. De Noorse zomeraanwinst heeft interlandverplichtingen en blijft negen dagen weg.

AZ-coach Gertjan Verbeek betwijfeld of Henriksen over een week al klaar is voor zijn debuut. “Markus denkt zelf dat hij twee trainingen nodig heeft”, zegt hij in Voetbal International. De middenvelder kwam tegen het einde van de zomerse transferperiode over van Rosenborg BK en tekende voor vijf jaar in Alkmaar.

Verbeek wil nog geen besluit nemen. “We zien het wel. Hij komt in elk geval rechtstreeks uit de Noorse competitie, dus daar ligt het niet aan. Het gaat vooral om ons gedachtengoed, dat zal hij zich eigen moeten maken.”

Henriksen wordt gezien als controlerende middenvelder. Verbeek: “Net als Viktor Elm brengt hij lengte mee en is hij een box-to-box player die bovendien al meer dan honderd wedstrijden op het hoogste niveau speelde. We hebben hem zowel in de punt naar voren als naar achteren zien spelen. Maar hij is niet gekomen als nummer tien.” Bron: Voetbalprimeur.nl Bron foto: AZ.nl

4 Comments

 1. iPjotr

  9 september 2012 at 21:17

  GJ, als je n topspeler scout en koopt, dan stel je hem op.
  Moisandertje deed t na 3 dgn toch niet slecht bij zn debuut bij 020.
  Volgens mij speelde Beerens ook direct na zn transfer

 2. Mike

  10 september 2012 at 21:23

  Nummer 10 dacht dat Maher op tien ging spelen dat is ook een stuk beter maar ja misschien doet hij dit wel om Van Gaal te stangen dat Maher dan niet als 10 speelt.

  Keek net Jong Zweden 2-1 Jong Oekraine wat was Mattias Johansson slecht jo

  • Jeroen

   11 september 2012 at 09:31

   NIET voor de nummer 10 gehaald 😉 Henriksen zal dus gewoon op het middenveld spelen.

   Net zoals iPjotr ben ik van mening dat je zo’n speler gelijk moet opstellen. Kan Falkenburg mooi op de bank zitten en Maher achter de spitsen.

   • De echte supporter

    12 september 2012 at 06:34

    Ja dat lijkt mij ook het beste. Ik wordt gek an die falkenburg

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *