Verbeek: ‘Topdrie komt voor dit AZ te vroeg’

By
Updated: september 9, 2012

Gertjan Verbeek verwacht dat AZ niet nog eens zo’n seizoen kan draaien als het vorige. “Toen viel alles op z’n plaats en deden we bovenin lang mee”, zegt de trainer in Voetbal International.

Verbeek wilde zich eerder deze zomer nog niet uitspreken over de doelstelling. Nu Rasmus Elm en Niklas Moisander zijn vertrokken en de selectie staat, kan de coach beter inschatten tot wat zijn ploeg in staat is.

“Ik denk dat de topdrie voor de huidige selectie te vroeg komt. Maar ik vind dat we opnieuw moeten gaan voor plaats vier of vijf”, aldus Verbeek, die de Alkmaarders momenteel terugvindt op plaats tien. Uit de eerste vier wedstrijden werden vijf punten behaald.

Vorige week ging AZ kansloos onderuit bij PSV (5-1), dat in de ogen van Verbeek de voornaamste titelkandidaat is. “Qua leeftijdsopbouw, individuele kwaliteit, snelheid, lengte en fysieke kracht zijn ze beter in balans dan de meeste andere ploegen”, verklaart de oefenmeester. Bron: Voetbalprimeur.nl

2 Comments

  1. Jeroen

    9 september 2012 at 13:59

    Laten we het nou gewoon afwachten. Ik denk dat we dit seizoen weer mooie dingen kunnen zien van AZ. We spelen minder wedstrijden dus we zullen in de tweede helft van de competitie minder punten verspelen. Vorig jaar speelde we ook gelijk bij Ajax uit, wonnen we thuis van Heracles, speelde we gelijk tegen Heerenveen en verloren we van PSV. Kortom, precies hetzelfde als wat we nu doen. We moeten gewoon zorgen dat Maher snel weer op zijn vertrouwde positie speelt met Henriksen als controlerende middenvelder. Martens op links en dan komen we de punten echt wel. Ik verwacht gewoon weer een top seizoen.

  2. De echte supporter

    9 september 2012 at 19:23

    Ik vind dat je ambitie de top drie moet zijn. Verbeek moet er gewoon weer een goedlopend team van maken.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *