Van Gaal hoeft niet te rekenen op medewerking AZ

By
Updated: september 7, 2012

De toch al gespannen relatie tussen Louis van Gaal en Gertjan Verbeek is nog meer onder druk komen te staan. Video-analist Kees Verver mag van AZ niet langer voor het Nederlands elftal werken.

Verver zou onder de nieuwe bondscoach samen met Max Reckers de videoanalyse verzorgen rond wedstrijden en trainingen van Oranje. Tegen België vorige maand was hij op die manier al een aantal dagen in dienst van de KNVB.

AZ vindt dat Verver zijn werkzaamheden bij de club niet kan combineren met die bij het Nederlands elftal, zo meldt AD Sportwereld.

Dit zal ongetwijfeld te maken hebben met de stroeve relatie tussen AZ-hoofdtrainer Verbeek en Van Gaal. Verbeek liet vorige week duidelijk weten niet gediend te zijn van de interpretatie van Van Gaal van een van zijn spelers.

Zo ziet Van Gaal Adam Maher als een nummer tien. De middenvelder werd niet geselecteerd voor de twee duels met Turkije en Hongarije, omdat de keuzeheer vindt dat spelers die rol ook moeten bekleden bij hun club. Verbeek reageerde daarop met de mededeling dat Van Gaal zich niet moet bemoeien met de positie van spelers bij hun clubs. Bron: Elfvoetbal.nl

6 Comments

 1. Nelis

  7 september 2012 at 20:14

  Niet je kont in de krib gooien hier Verbeek, dat is niet de bedoeling namelijk…

  • Jeroen

   7 september 2012 at 20:17

   Je zou inderdaad denken dat een samenwerking met Oranje alleen maar goed is. Zo krijgen we als club ook wat meer krediet op hoger niveau.

 2. AZforever

  8 september 2012 at 08:26

  mee eens, laten we zorgen dat we elkaar recht in de ogen kunnen blijven kijken.

 3. Mozes

  8 september 2012 at 13:28

  Toon heeft een uitstekende band met zowel van Gaal als Verbeek dus ik denk dat hier niks aan de hand is. AZ heeft gewoon z’n video analist nodig en Oranje moet er lekker zelf 1 zoeken. Denk dat Toon hier vrij makkelijk in is dus geen zorgen.

 4. vvdne

  9 september 2012 at 13:46

  mmm. Beetje gemengde gevoelens bij dit bericht. Het is een eer om voor oranje te mogen werken (ook voor AZ natuurlijk!) dus in mijn ogen zou er gezocht moeten worden naar een manier waarop beide gecombineerd kunnen worden. Nu ontneem je Kees Verver de mogelijkheid om zijn skills ook te gebruiken voor Oranje. Dit is jammer voor Oranje, maar ook voor Verver zelf. Ik heb natuurlijk geen idee hoe hij er zelf in staat. Maar stel dat hij heel graag ook voor oranje werkt dan kan dit wel eens een zetje zijn om op zoek te gaan naar een club waar hij oranje en de club wel kan/mag combineren.

 5. trompie

  9 september 2012 at 15:44

  van gaal heeft gelijk maher komt ook beter uit de voet op 10.
  Hoop ook dat ie maher straks op 10 zet en henriksen en elm erachter.
  En in de winterstop meteen een centrale verdediger halen want die is nodig
  Is zo lek als een mandje, daar achterin

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *