Verbeek over PSV – AZ: ‘Rare wedstrijd’

By
Updated: september 2, 2012

Ondanks dat er wederom met veel doelpunten verschil werd verloren, was Verbeek vrij positief. Hij vond namelijk een groot deel van zijn spelers erg goed spelen. Misschien heeft hij een andere wedstrijd gekeken?

“De eerste helft was het een rare wedstrijd”, reageerde Verbeek na afloop. “We kwamen al snel met tien man te staan. Daar hadden we het in het begin met spelhervattingen lastig mee, waardoor de 1-0 viel. Daarna stond het defensief beter en kwamen we er voetballend aardig uit, wat in de 1-1 resulteerde. Ons spel kostte veel energie. De rust van een kwartier bleek niet genoeg om te herstellen. In de tweede helft konden we daardoor niet veel meer brengen en was het wachten op een PSV-doelpunt. Toen die viel, zag je het geloof en de krachten wegvloeien. Deze reguliere 5-1 nederlaag is niet gek met een man minder. Jammer, want veel van mijn spelers vond ik goed spelen.”

7 Comments

 1. Evert

  2 september 2012 at 17:34

  Kan iemand mij vertellen wat de ambitie van dit AZ is????? want ik kan het niet helemaal volgen. Ik vindt dat elke club voor plaats nummer 1 moet gaan, en ik weet dat dat financieel niet altijd zal gaan maar waar AZ nu mee bezig is lijkt helemaal nergens op!!!!

  • Mozes

   2 september 2012 at 18:00

   Als je beseft dat Twente, Ajax en PSV gewon 5 tot 10 miljoen kunnen neerleggen voor spelers en AZ nooit verder gaat als 2.5 dan is het ook niet realistisch om de 1e plek te eisen.

   1 tot 5 moet het worden maar op deze manier zal dat erg lastig worden. Feyenoord en Vitesse doen niet onder voor dit AZ dus is een plek tussen 6 en 9 realisitischer.

   • Jeroen

    2 september 2012 at 18:03

    Komop geef ze de tijd. We verliezen 1 keer en gelijk twijfels? AZ eindigt gewoon in de top 5. We hebben al twee zware duels gehad. Straks komen de makkelijke teams. Tegen PSV winnen in Eindhoven is sowieso lastig laat staan met 10 man.

    • De echte supporter

     2 september 2012 at 18:36

     Jeroen je hebt wel gelijk maar ik vind het totaal spel van az niet wat het moet zijn. Ik denk dat het nog een enorme opgave gaat worden om in de top vijf te kome.

    • Mozes

     2 september 2012 at 19:03

     Jeroen, het gaat om meer dan 1 keer verliezen. Dit is al wedstrijden lang aan de gang en ook in de voorbereiding was het 3 x niks. Volgens mij lees je al weken bij klachten dus het is niet op 1 of 2 wedstrijden gebaseerd.

     Er mogen dan wel makkelijke teams aankomen maar je wilt als AZ toch omhoog en je meten met de topploegen? Dan zijn zulke vernederingen nooit welkom. Je kan ook tegen 10 man gewoon de pot dichtgooien en de schade beperkt houden voor het moraal.

     ”AZ eindigt gewoon in de top 5” ? Dan ben jij wel heel zeker van je zaak en heb je Feyenoord en Vitesse nog niet gezien. Die zijn minimaal net zo goed als AZ en wellicht zelfs beter.

     Als Gert Jan niks veranderd dan eindigt AZ op de 6e of 7e plek. We zijn momenteel van het niveau Heerenveen.

 2. gerard

  2 september 2012 at 22:10

  We hebben met Ajax,Heerenveen en PSV al drie uiterst lastige tegenstanders gehad dus je mag stellen dat het programma er nu weer wat gunstiger uit komt te zien om weer naar boven te klimmen op de ranglijst.
  Ook Ajax en Feyenoord laten vandaag weer kostbare punten liggen.
  Twente wint, maar zeer moeizaam tegen laagvlieger VVV waar zelfs een penalty in de blessuretijd voor moet zorgen. PSV weet dan wel regelmatig te scoren maar overtuigen doen ze voor een gedoodverfde kampioen in mijn ogen zeker nog niet, vandaag werden ze door ons weer lekker in het zadel geholpen.

  Ik zie nog geen club er echt ver bovenuit steken, allemaal laten ze onderweg nog wel de nodige punten liggen; vandaag laat je punten liggen en over een week laten anderen ze weer liggen dat is de eredivisie.

  Neemt niet we dat AZ al in drie dagen tijd 10 tegengoals heeft moeten incasseren en dat is ongewoon zeker als je het vergelijkt met de ploeg van vorig seizoen dat de minst gepasseerde verdediging had en daar samen met het hechte blok op het middenveld veelal op kon bouwen.
  Dat is weg mede door het vertrek van enkele bepalende jongens daarom zou AZ ook wat anders moeten spelen dat gelukkig met Henriksen weer de nodige power in de middenlinie er over twee weekjes voor terug krijgt.

  Marcellis werd destijds bij PSV de nieuwe Jaap Stam genoemd en speelde daar centraal, gezien zijn solide spel speelde hij twee verdienstelijke wedstrijden onder van Marwijk in het Oranje shirt maar door de vele trainerswisseling in Eindhoven trof hij onder Rutten een trainer die het niet in hem zag zitten en werd hij door de ruil met Lens bij AZ de nieuwe rechtsbuiten. Ik zou hem dan ook graag het nieuwe duo willen vormen met Viergever gezien Marcellis redelijk solide is en goed weet te timen alleen als rechtsback de nodige snelheid mist en we daar Johansson beter voor kunnen gebruiken.
  Met deze veranderingen (Marcellis centraal, Henriksen op het middenveld en Maher door laten schuiven) denk ik dat AZ een veel beter geheel gaat vormen alleen de linksback positie met Gorter / Wijnaldum blijft in mijn ogen een zwakke schakel binnen AZ.
  Doodzonde dat Klavan die niet voor een basisplaats in aanmerking kwam is vertrokken anders was het nu de vaste linksback gewees!

  ——————————Esteban——————————
  Johansson——-Marcellis———Viergever———–Gorter(?)
  ———-Henriksen———————-V.Elm——————-
  ——————————–Maher—————————–
  ———–Beerens———–Altidore————Martens——–

 3. JeroenH

  3 september 2012 at 07:47

  Ik ben het helemaal met Gerard eens maar voor de opstelling zou ik Wijnaldum op de positie van Gorter zetten.
  En dat verhaal over marcellis was ook meer omdat hij het mentaal niet allemaal aankon…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *