Rode kaart Reijnen luidt verlies AZ in tegen PSV: 1-5

By
Updated: september 2, 2012

AZ heeft slechte zaken gedaan vandaag in Eindhoven. De club uit Alkmaar verloor met 5-1 die eigenlijk de complete wedstrijd met 10 man moest spelen. Reijnen mocht namelijk na 8 minuten al naar de kleedkamer door twee domme gele kaarten. Laten we vooral hopen dat hij flink wordt aangepakt door de coach, want dit is je team wel heel erg benadelen.

Al na enkele minuten leek in Eindhove het pleit beslecht; Reijnen had in een mum van tijd twee keer geel gekregen en PSV leidde dankzij een kopbal van Matavz. De thuisclub kon echter niet doordrukken en AZ kwam terug door een subliem schot van Maher, die voor rust ook met een vrije trap en een lob nog kansrijk was.

PSV voerde na de hervatting de druk op en de gevolgen konden niet uitblijven; Van Bommel trof doel met een pegel van afstand, Marcelo en Matavz kopten raak en Hutchinson zorgde met een droge knal voor het slotakkoord.

4 Comments

 1. Jeroen

  2 september 2012 at 16:26

  Draak van een wedstrijd. Laten we hopen dat Reijnen even een aantal wedstrijden op de bank gaat zitten. Dit is echt zwaar kansloos. 2 domme gele kaarten in een paar minuten.

 2. broedkip

  2 september 2012 at 16:31

  Zal het nog een keer voorzeggen Gert Jan. Reijnen,Gorter komen tekort voor dit niveau dus alleen nog op de bank (ook liever niet, in de winterstop verkopen is beter).
  Marcellis naar de midden halen naast Viergever. Johansson naar de backpositie en Henriksen op t middenvelod erbij dan nog een back erbij en we zijn klaar voor de inhaalrace.

 3. Mozes

  2 september 2012 at 17:03

  ”Ik was niet scherp” – Reijnen

  Christus

  10 tegen doelpunten in 2 wedstrijden en zelf maar 1 keer gescoort. Verbeek mag dit zichzelf ook wel aanrekenen. Vervolgens gaat hij afgeven op van Gaal omdat van Gaal wel inziet dat jongens niet op de juiste plek staan. Maher is hier boos om geworden en Verbeek heeft gister en eergisteren de boel proberen te sussen.

  Gelukkig is Henriksen gehaald zodat Adam wel op ze plekje kan spelen maar dan nog heeft Verbeek het eerst bij zichzelf te zoeken. Terechte kritiek mag je best iets mee doen. Zo zonde dat Adam al die meters moet afleggen terwijl hij ze energie beter kan gebruiken om het spel te verdelen.

  Verder geeft Verbeek aan dat hij Gorter goed staande wist te houden tegen Lens en Narsingh maar dan heeft hij stront in de ogen. Gorter had al in de 1e helft rood moeten hebben voor de overtredingen op Lens. Je zag hoe makkelijk Narsingh hem voorbij ging en hoe makkelijk Lens de bal telkens kon aannemen en hem zodoende geel bezorgde.

  Ik snap de wissel ook niet van Verbeek om Wijnaldum op een plek te zetten waar hij amper speelt en niet zijn kwaliteiten kan gebruiken. Dan schuif je toch Marcellis naar het centrum en breng je Johansson in? Desnoods zet je Wijnaldum op rechtsback maar zo laat je een jong talent aan ze lot over. Gelukkig bleef hij goed spelen en hield hij veel ballen weg maar was ook 1 x onoplettend en liep Matavz bij hem weg.

  Nogmaals met middelmaat als Falkenburg, Reijnen en Gorter speel je mee om plaatst 8 en 9 terwijl je met paar omzetting gewoon meedoet om plaats 4 en 5.

 4. Knudde

  4 september 2012 at 19:47

  Ik heb de samenvatting nog maar eens bekeken om de overtredingen van Reijnen nog eens te bekijken en kom tot de volgende conclusie:

  De eerste overtreding was gezien het tijdstip en omdat het de eerste overtreding van Reijnen was geen gele kaart waard. Een waarschuwing zou hier voldoende zijn geweest. De 2e overtreding was dan een automatisch een gele kaart geweest omdat hij de waarschuwing van de scheids niet serieus heeft genomen. Er van uitgaande dat ie dan wat rustiger aan gaat doen wordt het een hele andere wedstrijd.

  In dezelfde wedstrijd heb ik gelijkwaardige overtredingen gezien aan beide kanten die niet bestraft werden met kaarten. Ik denk dat de scheids ook niet helemaal scherp aan de wedstrijd is begonnen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *