‘AZ kan Champions League aan’

By
Updated: maart 2, 2009
'AZ kan Champions League aan'

AZ-trainer Louis van Gaal heeft het gevoel dat zijn team zonder al te veel moeite mee kan in de Champions League. De oefenmeester is namelijk niet onder de indruk van wat hij afgelopen week – als analist – zag op dat niveau.

“Het niveau in de Champions League van afgelopen week was niet zo hoog, dacht ik”, zo zegt Van Gaal in gesprek met de NOS. “Je kan nooit in de toekomst kijken, want je weet nooit wat er hier gaat gebeuren als wij landskampioen worden en de transfermarkt gaat open. Daar kan je dus helemaal niets van zeggen. Maar ik vond het niveau van de Champions League eerder laag dan hoog.”

“Het team van AZ nu vergelijken met Champions Leage-ploegen? Ja, maar dat heb ik altijd gezegd. Ook toen ik coach was van Ajax. Toen ik coach was van Barcelona was het logisch, want dan zou je meer miljoenen moeten hebben”, vervolgt Van Gaal zijn verhaal. “Maar in mijn tijd was dat ook nog niet zo. Maar bij Ajax hadden we ook de kleinste begroting van al die Europese ploegen en dat hebben we bij AZ ook.”

Volgens de oefenmeester kan de huidige koploper uit de Eredivisie dan ook zeker mee in het miljoenenbal. “Ik heb bij Sport1 naar een wedstrijd gekeken, maar dat was echt een laag niveau. Daar kunnen wij heel normaal mee. Of je beter bent moet je zien, want ploegen spelen tegen ons altijd anders. Maar het is geen kwestie van niveau. Het is meer een kwestie van mentaal toegroeien naar dat niveau en dat je daar ook het zelfvertrouwen voor hebt. Maar het niveau, dat kunnen deze spelers aan.”

Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *