Stewart en AZ verwachten veel van nieuwelingen

By
Updated: september 1, 2012

AZ heeft zich dit seizoen op veel plekken moeten versterken doordat er een hoop spelers waren vertrokken. De nieuwe gezichten die uiteindelijk een basisplaats willen bemachtigen in het team van Verbeek. Stewart gaf op AZ.nl van elke nieuwe speler een korte omschrijving waarom hij is gehaald.

Viktor Elm

“Daar zijn we heel lang mee bezig geweest. We wisten dat zijn contract deze zomer zou aflopen. Sinds de winterstop hadden we veel contact met hem en zijn zaakwaarnemer. Het heeft er even naar uitgezien dat hij elders zou gaan tekenen, want Viktor had meerdere opties. Uiteindelijk zijn we heel blij dat-ie toch voor AZ heeft gekozen. Hij is een speler met veel loopvermogen en fysieke kracht. Hij kwam als aanvoerder van sc Heerenveen binnen, dat staat goed. Het is de broer van Rasmus, dus ook qua persoonlijkheid wisten we dat hij goed in elkaar steekt. Viktor past voor ons in het ideale plaatje.”

Mikhail Rosheuvel

“Door de langdurige blessure van Fernando Lewis waren we op zoek naar een rechtsbuiten met potentie die de concurrentie kan aangaan met Roy Beerens. Die kans deed zich voor met Mikhail Rosheuvel, die we transfervrij van Almere City konden overnemen. Hij heeft zeven jaar lang in de AZ Jeugdopleiding gespeeld, is gerijpt in de Jupiler League en wordt nu beloond voor de investeringen die hij de afgelopen seizoenen heeft gedaan. Rosheuvel heeft zich bij Jong AZ al behoorlijk laten zien. Hij beschikt over veel snelheid, een uitstekende voorzet en scorend vermogen. We verwachten heel veel van hem.”

Steven Berghuis

“Steven is een groot talent dat de finesse van voetballen in zijn voeten heeft. Hij voetbalt heel makkelijk. Wij kennen hem vanuit de opleiding van FC Twente en hebben hem ook een halfjaar bij VVV gevolgd. Steven is gehaald als opvolger van Brett Holman. Hij heeft echter nog wel wat tijd nodig. Hij is pas 20 jaar. Aan de ander kant heeft Steven zoveel voetbalkwaliteit dat het ook heel snel kan gaan. Een jonge versie van Maarten Martens? Ze vertonen wel heel veel gelijkenissen. Ze zijn allebei geen typische linksbuitens, spelen een beetje aan de binnenkant. Ze komen het best tot hun recht in een iets vrijere rol. Beide spelers zijn heel fijngevoelig aan de bal. Steven heeft daarnaast een fluwelen traptechniek.”

Markus Henriksen

“Markus is een groot talent uit Noorwegen. Die volgen we al heel wat jaren. Door het vertrek van Rasmus Elm wilden we iemand binnenhalen met een groot loopvermogen, uitstekende meevoetballende kwaliteiten en ervaring. Ondanks zijn jonge leeftijd, hij is pas een jaar ouder dan Adam Maher, heeft hij al zo’n 100 wedstrijden voor Rosenborg en twee interland voor Noorwegen gespeeld. We hebben Markus zien spelen als controlerende middenvelder, als rechtshalf, als ‘tien’ en als tweede spits. Het is de bedoeling dat hij bij ons in een controlerende rol gaat spelen. Markus is een rechtspoot met een goed schot in zijn benen, maar ook zijn linkerbeen is goed.”

Donny Gorter

“Donny is een speler die ik uiteraard nog ken vanuit mijn periode als directeur bij NAC Breda. Voor de opvolging van Simon Poulsen onderzochten we een aantal mogelijkheden, waarvan hij er één was. Donny stond hoog op ons scoutingslijstje. Hij zag het helemaal zitten om naar Alkmaar te komen, mede omdat hij bij NAC reserve was geworden. Onze scouting heeft echter het idee dat er nog meer in zit. Tot op heden heeft hij het uitstekend gedaan. Verdedigend doet hij het prima, daar concentreert hij zich nu op. Daarna hopen we zijn aanvallende kwaliteiten te kunnen gebruiken. Donny was immers vroeger aanvallende middenvelder.”

Yves de Winter

“We werken bij AZ heel graag met vier keepers. Door het vertrek van Niki Mäenpää naar VVV was er een positie vacant. We waren op zoek naar een jonge keeper met de potentie om door te groeien naar de plek van eerste doelman, die ook nog direct een goede stand-in voor Esteban kan zijn. Yves bleek de meest geschikte kandidaat. We hebben hem uitgelegd dat Esteban het vorig seizoen uitstekend heeft gedaan en daarom een streepje voor heeft. De Winter vecht nu met de overige keepers uit wie op de reservebank plaatsneemt. Op dit moment heeft Yves die slag gewonnen.”

Bron foto: goal.com

2 Comments

 1. Evert

  2 september 2012 at 17:30

  Nou Stewart dan ben je de enige denk ik…………………………!!!!!

  • Jeroen

   2 september 2012 at 18:00

   Ik heb alleen mijn twijfels over Gorter, maar de rest zijn stuk voor stuk goede aankopen. Geef ze de tijd!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *