Van Gaal wil niet alles uitleggen

By
Updated: maart 1, 2009
Van Gaal wil niet alles uitleggen

AZ-trainer Louis van Gaal verraste zaterdag met zijn opstelling voor de wedstrijd tegen FC Groningen. De coach liet onder meer Luijckx op de bank en stelde de Deense middenvelder Simon Poulsen opnieuw op als linksback.

Van Gaal wilde na de eenvoudige zege (3-0) niet te diep op zijn keuzes ingaan. ,,Ik kan niet alles uit gaan leggen, dat zijn details die ik liever voor mijn spelers bewaar,” aldus Van Gaal.

Zo vaak zo verguisde Pelle, de vervanger van de geblesseerde Ari, scoorde twee keer. Van Gaal: ,,We wilden dat hij tussen de twee centrale verdedigers van Groningen in zou spelen. Dat deed hij goed en meteen scoorde hij ook.”

Ron Jans was zeer teleurgesteld in zijn elftal: ,,Ik kan wat FC Groningen betreft geen enkel positief punt uit deze wedstrijd halen. Het leek helemaal nergens op. We toonden geen agressie en leverden alle ballen in. In de rust ben ik heel boos geworden, maar dat heeft niet echt geholpen. Kort na rust werd het namelijk al 2-0. Met deze uitslag komen we uiteindelijk nog goed weg.”

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *