Verbeek: ‘Drie maten te klein voor Anzhi’

By
Updated: augustus 31, 2012

Coach Gertjan Verbeek trapte na afloop van de Europese uitschakeling van AZ tegen Anzhi Makhachkala een open deur in. “We waren niet een of twee, maar drie maten te klein voor Anzhi”, zei hij na het 0-5 verlies tegen het ANP.

“Anzhi gaf ons vorige week nog het gevoel dat er iets viel te halen”, vervolgde Verbeek, doelend op de kleine nederlaag (1-0). “Maar vandaag hebben ze vol gas gegeven. Ze waren op alle fronten sterker. Zij benutten bijvoorbeeld wel de kansen. De klasse droop er soms van af.”

“Het leek makkelijk voor ons”, vulde Anzhi-coach Guus Hiddink aan. “Maar we moesten het wel even doen. Na die 1-0 en 2-0 brak de weerstand van AZ. Daarna hebben we het goed uitgespeeld.”

Domper voor AZ was het uitvallen van Maarten Martens. “Martens had al last van zijn hamstring”, zei Verbeek. “Maar we dachten dat het wel weer ging. We hadden afgesproken dat hij er uit zou gaan als hij weer iets zou voelen. Dat gebeurde dus ook. Want bij een spierscheuring zijn we hem langer kwijt.” Bron: FCUpdate.nl

4 Comments

 1. gerard

  31 augustus 2012 at 11:52

  Europees seizoen helaas al naar de ‘klote’.
  In de nationale competitie doen we het met slechts een overwinning uit drie wedstrijden vooralsnog ook niet al te best en is het zaak om in Eindhoven voor een overwinning of tenminste niet te verliezen anders lopen we hierin ook al in een vroegstadium achter de feiten aan.

 2. Ipjotr3

  31 augustus 2012 at 12:00

  Porseleine maarten weer geblesseerd, dejavu met vorig jaar.
  Dus GJ , ad8m op 10, rosheuvel en beerens op de vleugels, en Markus Henriksen op de vacante plaats van Rasmus.
  FORZA AZ

  • gerard

   31 augustus 2012 at 12:38

   Helaas voor je, Gert jan kennende komt Rosheuvel nog lag niet aan bod en zal Henriksen zich eerst bij Jong AZ het AZ spel eigen moeten maken.

 3. Peejee

  31 augustus 2012 at 20:36

  GJ heeft gelijk. Anzhi was 3 maatjes te groot. Ik heb zelden een ploeg zo tactisch sterk zien opereren. De pogingen van AZ waren aandoenlijk maar op een paar kleine kansen na amper gevaarlijk. Positief is dat de supporters als een blok achter AZ bleven staan. Zo hoort het! Tegen PSV revanche!

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *