Verbeek: ‘Verwacht behoudend Anzhi’

By
Updated: augustus 30, 2012

Vanavond staat AZ in eigen huis tegenover het Anzhi van Guus Hiddink. Mochten de Alkmaarders de groepsfase willen bereiken dan moet het een 1-0 achterstand zien weg te poetsen. Volgens Verbeek niet geheel onmogelijk. “Ik ga donderdag uit van hetzelfde scenario als in de uitwedstrijd”, begon Verbeek zijn voorbeschouwing. “Dus met een behoudend Anzhi en een AZ dat de bovenliggende partij is. Ondanks dat wij tijdens de uitwedstrijd de beste kansen kregen, heeft Anzhi ook laten zien waar ze goed in zijn: met individuele kwaliteiten een wedstrijd beslissen.”

“Tegen Anzhi moet onze opbouw en de manier van druk zetten beter dan tegen Heerenveen”, voegde Reijnen toe, die tevens aangaf zich ‘op zijn best’ te voelen op de voormalige positie van Niklas Moisander. “Wat mijn indruk van Anzhi is? Naast een paar individueel sterke spelers hebben ze ook een gedisciplineerd spelende verdediging staan. Ik verwacht dat wij veel balbezit zullen hebben, net als in de uitwedstrijd.”

Verbeek, die verwacht in dezelfde basisformatie te kunnen starten als zondag, benadrukte het belang van plaatsing voor de groepsfase. “Voor de uitstraling van de club en de jongens die dit vorig seizoen hebben bewerkstelligd zou het een grote teleurstelling zijn als we nu worden uitgeschakeld. Mocht dat gebeuren, dan zie ik er wel een uitdaging in om meer tijd te hebben om met deze jonge groep specifieker te kunnen trainen.” Bron: AZ.nl

 

 

4 Comments

 1. Jeroen

  30 augustus 2012 at 10:24

  Niks voor AZ dit? http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=171899

  Of is hij geen linker vleugelaanvaller?

 2. JeroenH

  30 augustus 2012 at 14:00

  Het is in ieder geval niet verkeerd om de selectie wat breder te maken.

 3. broedkip

  30 augustus 2012 at 21:54

  Met de rust is het al over en uit. Niet treuren we hebben de punten in de competitie hard nodig dus geen man over boord. Waar ik me wel heel veel zorgen om maak is Gorter en Reynen twee nieuwkomers die het niveau absoluut niet aankunnen. Marcellis is ook op de backpositie te zwak. Zoals al eerder aangegeven Marcellis op de plaats van Reynen en Johansson op Gorters positie. Heb ik er nu meer verstand van dan Gert Jan?????

  • Jeroen

   30 augustus 2012 at 22:00

   Gorter ben ik met je eens, maar Reijnen doet het toch wel aardig? Overigens halen de meeste spelers hun niveau niet. We missen nu een middenveld. Maher en Viktor lossen dit onvoldoende op. Laten we hopen op meer balans op het middenveld met Henriksen erbij.

   Jammer van EL, maar laat ons maar lekker richten op de competitie en de beker.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *