Reijnen bij AZ op de juiste plaats

By
Updated: augustus 29, 2012

Etiënne Reijnen heeft bij AZ eindelijk zijn geliefde positie centraal in de verdediging te pakken. De 25-jarige Zwollenaar mag van trainer Gertjan Verbeek de plaats overnemen van de gewaardeerde Niklas Moisander, die vorige week naar Ajax verhuisde. ‘In het hart van de defensie voel ik me goed. Daar ben ik op mijn best’, liet hij aan de vooravond van de Europese return tegen Anzji in Alkmaar weten.

Reijnen kwam ruim anderhalf jaar geleden over van FC Zwolle. In zijn eerste periode bij AZ kwam hij als centrale verdediger nog niet vaak aan de beurt. Wel mocht hij vorig seizoen een aantal duels als back opdraven, als vervanger bijvoorbeeld van de geblesseerde Dirk Marcellis.

Door het vertrek van Moisander ligt voor Reijnen eindelijk een vaste basisplaats in het verschiet, op zijn favoriete positie nog wel. Maar dan zal hij wel aan de hoge eisen van coach Verbeek moeten voldoen. ‘Zondag tegen Heerenveen deden we het opbouwend niet goed’, gaf hij toe. ‘Ook moeten we beter druk zetten op de tegenstander. Daar zullen we tegen Anzji werk van maken.’

Reijnen, die de opengevallen plek van Moisander vorige week in Moskou voor de eerste keer (verdienstelijk) invulde, kent de kracht van de befaamde spits Samuel Eto’o en zijn makkers als geen ander. ‘Ze kunnen heel gemakkelijk een wedstrijd beslissen. Daar moeten we achterin bedacht op zijn.’ Bron: AD.nl

One Comment

  1. KeesK

    29 augustus 2012 at 17:55

    Een speler waar ik, in tegenstelling tot Eric Falkenburg, wel het potentieel van inzag en ik ben blij om te zien dat hij het nu ook laat zien! Ik hoop dat hij de sceptici hun ongelijk blijft bewijzen. Dit is een speler waar AZ sportief gezien niet minder van wordt maar financieel wel veel beter. Bij blijvend goede prestaties graag contractverlenging met salarisverhoging a.u.b. voor deze sympathieke voetballer.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *