Gerbrands: ‘Over vijf jaar nog twee ‘types Maher’

By
Updated: augustus 29, 2012

AZ is natuurlijk de mooiste club van Nederland. Echter, op de achtergrond is de directie van AZ hard aan het werk om de club nog meer te verbeteren. Zo werkt er 50 man in de jeugdopleiding om er straks voor te zorgen dat 50% van het A-elftal bestaat uit spelers die de jeugdopleiding van AZ hebben doorlopen. Een ambitieus plan, maar zeker niet onmogelijk. “Wij zijn ervan overtuigd dat we de Europese top kunnen uitdagen”, zegt hoofd opleidingen Aloys Wijnker.

Een ambitieuze doelstelling, maar volgens Wijnker heeft AZ alles in huis om de toppositie die de club in Nederland op het gebied van opleiden reeds bekleedt – de KNVB beloonde AZ in 2010 immers met het hoogste puntentotaal ooit – te kunnen versterken. Wanneer er over de Nederlandse voetbalschool gesproken wordt, gaat het al snel over Ajax. In Europa geldt FC Barcelona als ‘marktleider’. “We streven er naar dat men in 2020 ook de AZ-school in die rijtjes noemt”, zegt Wijnker. “We willen het voetbalniveau in Noord-Holland en uiteindelijk Nederland verhogen.”

De nieuwe koers brengt verantwoordelijkheden met zich mee, stipt Gerbrands aan. “We hebben stappen gemaakt, maar er is nog meer te doen. In het fysieke en mentale gedeelte valt nog winst te boeken”, zegt Gerbrands, die ook naar Maher wijst wanneer hem gevraagd wordt wát de typische AZ-speler in zijn takenpakket moet hebben. “Nu is het zaak om over vijf jaar nog twee spelers van het type Maher in huis te hebben. Dat zie je bij een club als FC Barcelona ook.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Lees de rest van dit leuke artikel hierrr

2 Comments

 1. Jeroen

  29 augustus 2012 at 15:20

  Erg leuk stuk om te lezen. Wat een club!! Je kunt wel zien dat de directie hard bezig is om de club naar een hoger niveau te tillen. Hulde aan Gerbrands en zijn team. Ondanks dat we nu een suikeroom missen zijn we wel verder gegaan met het bouwen van een mooie club.

  Prachtig!

 2. De echte supporter

  29 augustus 2012 at 22:15

  Jazeker een pracht club, echt een uitstekend beleid

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *