AZ komt op juiste moment voor Henriksen: ‘Ik krijg een mooie kans’

By
Updated: augustus 29, 2012

AZ heeft de Noors international Markus Henriksen bijna binnen. De twintigjarige middenvelder van Rosenborg BK moet alleen zelf nog tot een akkoord komen met de club uit Alkmaar. Woensdag zet hij voet op Nederlandse bodem, in het gezelschap van zijn vriendin en zaakwaarnemer.

“Het was geen makkelijke beslissing”, blikt Henriksen in gesprek met Adressa.no alvast vooruit op zijn transfer naar Nederland. “Ik houd van mijn thuis en daarnaast heb ik een sterke band met Rosenborg.” Henriksen reisde woensdag naar Alkmaar, waar hij om tafel gaat met AZ. Daarnaast zal AZ de middenvelder direct medisch keuren.

“Tegelijkertijd voel ik dat AZ op dit moment de juiste club voor mij is. Ik krijg een mooie kans om me als voetballer verder te ontwikkelen. Het is droevig om te vertrekken bij Rosenborg, maar de timing is goed. Ik heb hier 3,5 jaar gespeeld, het is tijd om volwassen te worden”, aldus Henriksen, die uitgebeid bekeken werd door AZ.

“Markus is een hele goede speler, die we 29 keer bekeken hebben”, zegt technisch directeur Earnest Stewart over het twintigjarige talent. “De trainer, Gertjan Verbeek, heeft uiteraard het laatste woord over zijn plannen met Markus, maar we zijn bereid ons geld op hem in te zetten”, aldus Stewart. Bron: Voetbalprimeur.nl

8 Comments

 1. Jeroen

  29 augustus 2012 at 13:34

  Kan iemand mij knijpen? Ik heb het idee dat een droom werkelijkheid wordt. Moet zeggen dat ik deze speler al een tijdje volg. Ik had hem al met Football Manager gescout 😉 en daar werd hij al gezien als een groot talent. Dat zegt natuurlijk niets over de werkelijkheid, maar na een aantal youtube filmpjes zag ik toch wel dat deze speler erg goed is. Op dat moment had ook PSV interesse en die waren volgens mij vrij concreet. Kortom, top actie van AZ om deze speler vast te leggen. Hopelijk tekent hij een contract voor minimaal vier jaar.

 2. Mark

  29 augustus 2012 at 13:35

  Ik kan snappen dat het een moeilijke stap voor hem is, hij moet zijn thuis verlaten en heel ergens anders heen. Maar ik denk dat deze jongen nog wel is heel groot kan worden in onze handen !!

 3. Mike

  29 augustus 2012 at 14:43

  Ik ben blij met deze aankoop dit was volgens mijn de beste optie die er nu rond loopt in Scandinavie voor zijn positie aangezien Claudemir toch niet haalbaar is en in nederland er niemand rond loopt misschien Duarte Maar dat weet je dan ook niet zeker of die al meteen klaar staat.

  Toch wel een compliment voor Stewart na alle kritiek op hem dit is een slim aankoop ze kommen nu op de goeie tijd en nu is hij ook niet meer zo duur als vorig jaar toen was hij 3 Miljoen en nu praten ze over 1,5 t/m 2 miljoen.

 4. Leo

  29 augustus 2012 at 16:27

  Wat n enorme verwachtingen lees ik over aankoop Henriksen. Kan het niet n beetje minder. Hij is net 20 geworden en maakt nu n forse stap vooruit in zijn loopbaan. Laat hem eerst even aan AZ wennen en aanhaken bij het veeleisende spel van Verbeek en co. Ook het supertalent Elm heeft tijd nodig gehad om bij AZ zijn topniveau te bereiken

 5. trompie

  29 augustus 2012 at 18:42

  mooi. Vast leggen voir 4 jaar en een clausule van minimaal 10. milj.
  dan Weten we zeker dat 020 hem niet zal halen voor een prikje
  Hahahaga wens hem suc6

 6. JeroenH

  30 augustus 2012 at 07:49

  Op 29 Augustus tekent Marcus Henriksen een 3-jarig contract bij AZ in Alkmaar.

  Dus het is helaas maar 3 jaar geworden, Hopen dat hij snel bijtekent als hij goed speelt natuurlijk!

 7. Max

  30 augustus 2012 at 11:47

  je haalt t van wikipedia af dat is nooit betrouwbaar omdat iedereen het kan aanpassen

  • Jeroen

   30 augustus 2012 at 11:58

   Ik mag inderdaad toch hopen dat hij voor minimaal 4 jaar gaat tekenen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *