El Hamdaoui in select gezelschap AZ-schutters

By
Updated: februari 23, 2009
El Hamdaoui in select gezelschap AZ-schutters

De maanden november, december en januari leverden slechts vier doelpunten op, maar de doelpuntenmachine van Mounir El Hamdaoui draait de laatste weken als nooit tevoren. Met twee doelpunten in het uitduel met Heracles Almelo (0-2 zege) voerde de AZ-spits zijn competitietotaal zaterdag op naar twintig en daarmee maakt hij deel uit van een select gezelschap, zo onderzocht Voetbal International.

El Hamdaoui is pas de zesde speler die in dienst van AZ de grens van twintig treffers in één Eredivisieseizoen bereikt. Alleen Kees Kist, Danny Koevermans, Shota Arveladze, Kurt Wetzl en Pier Tol gingen de Rotterdammer voor. Kist, die met 34 doelpunten bovendien een clubrecord in handen heeft, slaagde er in de jaren zeventig en tachtig zelfs in om vijf keer twintig doelpunten of meer te maken.

El Hamdaoui heeft nog tien wedstrijden de kans om zijn totaal in dit seizoen verder op te schroeven. De voormalig speler van onder meer Willem II en Tottenham Hotspur is dit seizoen goed voor bijna veertig procent van de doelpuntenproductie van AZ. De lijstaanvoerder van de Eredivisie kwam tot dusver 51 keer tot scoren.

Bron: Voetbalzone.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *