Martens over aanvoerdersband: ‘Er verandert eigenlijk niets’

By
Updated: augustus 27, 2012

Maarten Martens werd zondag voorafgaand aan het duel met sc Heerenveen gehuldigd op de middenstip van het AFAS Stadion in Alkmaar. De Belgische middenvelder, eerder actief bij RKC Waalwijk, speelde een week eerder tegen Heracles Almelo zijn 200e officiële duel in het shirt van AZ.

De imposante reeks van Martens werd afgelopen week op waarde geschat. Niet voor niets stelde trainer Gertjan Verbeek Martens aan als aanvoerder van AZ na het vertrek van Niklas Moisander. Veel verandert er, behalve de band om zijn arm, niet voor de Belg. “De trainer heeft me gevraagd, voor mij is het geen probleem”, zegt Martens na afloop van het duel met sc Heerenveen.

“Het is ook wel logisch. De laatste vier jaar was ik al reserveaanvoerder bij AZ, eerder was ik al aanvoerder van Jong België en het Olympisch Elftal. Dat ging me goed af”, zegt Martens, die in het thuisduel met sc Heerenveen (0-0) voor het eerst ‘officieel’ de band om de arm droeg. Extra bijzonder maakte dat het duel niet, ook de huldiging vooraf bracht Martens niet van zijn stuk.

“Ik heb het niet bijgehouden”, zegt de Belg over de ruim tweehonderd duels die hij speelde. “Iemand vertelde het me deze week. Als speler kun je er niet bij stilstaan, na elke wedstrijd wacht er weer een nieuwe wedstrijd.” Bron: Voetbalprimeur.nl

 

One Comment

  1. Jeroen

    27 augustus 2012 at 09:47

    Je mag het toch best speciaal vinden dat je nu de aanvoerder bent. Daarnaast moet je nu nog meer coachen dan voorheen, dus er verandert wel degelijk iets.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *