Voorbeschouwing AZ – sc Heerenveen: ‘Ons vertrouwen is groeiende’

By
Updated: augustus 24, 2012

Zondag speelt AZ in het AFAS stadion tegen sc Heerenveen. Gezien de behaalde resultaten kan dit weer een doelpuntrijke ontmoeting worden. Echter, bij beide clubs is het nodige veranderd in de afgelopen periode. AZ zag een hoop basisspelers vertrekken en Heerenveen werkt sinds kort met een nieuwe trainer en een compleet nieuwe voorhoede.

Ondanks de veranderingen bij AZ is Verbeek wel erg positief over het getoonde spel. ‘Wat me goed aansprak in die wedstrijd (Anzhi red.) is dat ons positiespel niet echt is veranderd, ondanks het vertrek van vier basisspelers. Ons vertrouwen is groeiende en we zijn fit uit de wedstrijd gekomen,’ aldus de trainer van AZ. Dit is direct terug te zien in de resultaten van AZ. Het eerste duel werd gelijkgespeeld tegen ajax en thuis werd Heracles met mooi combinatievoetbal simpel verslagen. Bij Heerenveen verloopt het allemaal wat moeilijker. Tegen NEC werd verloren en met wat geluk kon Heerenveen uit in De Kuip nog een punt overhouden aan de confrontatie. Van Basten heeft zijn elftal dus nog niet aan het spelen gekregen. Wellicht voor AZ de ideale tijd om Heerenveen te ontmoeten?

Europees verloor de ploeg van Marco van Basten donderdag met 2-0 van Molde. ‘We spelen dus tegen een club die ook een wedstrijd in de benen heeft, gelijke omstandigheden. In de Eredivisie hebben ze een verrassend resultaat geboekt door uit tegen Feyenoord een punt te pakken. Ik vond Feyenoord vooraf namelijk de favoriet,’ aldus Verbeek.

Djuricic, speler van Heerenveen, kijkt al uit naar de wedstrijd in Alkmaar. ‘Zondag moeten we er weer staan. Dan moeten we tegen AZ en zullen we heel geconcentreerd moeten spelen. Molde was een lastige tegenstander, maar ik schat AZ hoger in. Dat is echt een collectief, ook al zijn er verschillende spelers vertrokken.’

Behaalde resultaten

Hieronder vind je de resultaten van de laatste vijf ontmoetingen:

Zo 21-10-2007 AZ – SC Heerenveen 0-1  
Zo 10-5-2009 AZ – SC Heerenveen 3-1  
Za 6-3-2010 AZ – SC Heerenveen 4-1  
Za 27-11-2010 AZ – SC Heerenveen 2-2  
Zo 26-2-2012 AZ – SC Heerenveen 3-3  

Bron: Koningvoetbal.nl

Overige wedstrijden week 3

[phpleague type=fixture id=3]

Laatste ontmoeting

2 Comments

 1. Gerrit Vooijs

  25 augustus 2012 at 00:17

  Heerenveen is een prima tegenstander voor AZ in de aanloop naar de wedstrijd tegen Anzhi.
  Het zijn altijd leuke wedstrijden om naar te kijken en laten we hopen dat AZ de stijgende lijn kan door trekken.

 2. De echte supporter

  25 augustus 2012 at 13:41

  Laten we er maar vanuit gaan dat we drie punten pakken. Heerenveen zit nog niet goed in elkaar, daar moeten we gebruik van maken…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *