AZ verliest van effectief Anzhi

By
Updated: augustus 23, 2012

AZ zal volgende week flink aan de bak moeten om de groepsfase van de Europa League te halen. De Alkmaarders verloren in de play-offs in Moskou met 1-0 van Guus Hiddinks Anzji.

In het sfeerloze Lokomotiv-stadion viel er voor rust weinig te beleven. Anzji speelde behoudend  en AZ opereerde veel te slordig. De enge echte kans was voor de Russen, maar Boussoufa schoot naast.

Direct na rust kwam Anzji op 1-0 toen Traore een schot van Boussoufa achter Esteban gleed. AZ was lang machteloos maar zette halverwege de tweede helft toch aan. Dat leverde kansen op voor Falkenburg en Elm (kopbal tegen de lat) maar de gelijkmaker bleef uit.

5 Comments

 1. Jeroen

  23 augustus 2012 at 20:28

  Saai duel! Er had meer in kunnen zitten voor AZ. Ze waren soms wat slordig in de eindpass. Vooral Maher had daar een handje van. Toch biedt dit perspectief voor volgende week. Als we echt door willen dan moeten we thuis gewoon met 2-0 kunnen winnen. Of kijk ik nu door een AZ-bril?

 2. rucarni

  23 augustus 2012 at 20:29

  slechte wedstrijd van az kant…. thuis dan maar afmaken.

 3. De echte supporter

  23 augustus 2012 at 20:51

  Nee naar mijn idee thuis een gelijkspel dan zijn we netjes uit de EL gestapt en kunnen we ns concentreren op de eredivisie en de beker

 4. Maarten

  24 augustus 2012 at 07:39

  Waarom lult iedereen zo van: kom we gaan de el uit jongens dan kunnen we ons meer richten op competitie. Waarom zouden we dat willen? AZ heeft vorig seizoen keihard gewerkt om el te halen. El is niet perce helemaal slecht. Spelers krijgen meer ervaring en je krijgt ritme in het spel. En het is voor de spelers en supporters gewoon leuk om te zien. En je krijgt als je ver komt toch een aardig zakcentje. Ik hoop in iedergeval dat az door gaat en ik denk het ook. An anhi 2-0

  • KeesK

   24 augustus 2012 at 10:26

   Precies, AZ is geen Feyenoord dat CL uiteindelijk niet haalt en wellicht ook nu al uit de EL wordt geknikkerd. Wat een blamage als dat gebeurt. Had de KNVB een gunstiger speelschema voor AZ opgesteld met de maximale rust dan was AZ wellicht kampioen geworden vorig jaar aldus een gespecialiseerde wetenschapper.
   AZ dus gewoon aan de thuiswedstrijd plicht voldoen en Hiddink met lege handen naar huis sturen.

   Ik voorzie trouwens weer anti-Falkenburg en pro-Messaoud sentimenten opkomen waarbij ik hoop dat Messaoud zijn goalgetters reputatie eindelijk eens mag bewijzen i.p.v. Falkenburg en hopelijk wordt beloond met contractverlenging door zijn getoonde spel.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *