Verbeek over tegenstander Anzhi: ‘Er is altijd een plan, ook om Hiddink af te stoppen’

By
Updated: augustus 22, 2012

Gertjan Verbeek en Maarten Martens namen woensdagavond plaats in de persruimte van het Lokomotiv Stadion, om daar de aanwezige journalisten te woord te staan. De AZ’ers spraken desgevraagd over tegenstander Anzhi, Guus Hiddink en geldbelustheid: “Ik zou die miljoenen weggeven.”

“Nederlandse coaches staan hier in Rusland bekend om hun liefde voor geld”, daagde een Russische journalist Verbeek direct uit. “Dick Advocaat, Guus Hiddink; allebei coaches wiens bankrekening wij spekken met miljoenen Roebels. Houdt u ook zo van geld?”

Verbeek bleef rustig en antwoordde op z’n Verbeeks: “Volgens mij houden heel veel Russen ook behoorlijk van geld, vooral van zwart geld. Jij houdt ook van geld. Als je hard genoeg studeert, krijg je het wellicht ooit.” Waarop de journalist nogmaals probeerde met: “Wat als ik u nu een blanco cheque of tien miljoen zou geven. Wat zou u daarmee doen?” Waarop Verbeek lachend afsloot met: “Dat geld zou ik weggeven aan andere mensen. Ik werk voor mijn plezier.”

Hiddink
Op de vraag of er voor Nederlandse ploegen een plan is om teams van Guus Hiddink af te stoppen – iets dat in het verleden maar zelden gebeurd is – reageerde Verbeek: “Er is altijd een plan, ook om Hiddink af te stoppen. Aan ons om dat plan op te stellen. Of ik bang ben voor hem? Nee, ik ben voor niemand bang. Zeker niet voor Guus Hiddink. Dat is juist een heel aardige man.”

Anzhi
“Anzhi heeft de intentie om met zo min mogelijk inspanningen een maximaal resultaat te behalen”, sprak Verbeek over de miljoenenploeg uit Dagestan. “Het is voor hen ook niet echt een thuiswedstrijd hier in Moskou, dus ze wachten graag af wat wij gaan doen. Als ze vinden dat ze afstand moeten nemen, gooien ze het tempo iets omhoog. Met hun individuele kwaliteit proberen ze dan een winst te forceren. Maar hoe dan ook, hun defensie blijft gesloten.”

Martens: ‘De Zeeuw niet gesproken’
Martens had tijdens de persconferentie complimenten voor het prachtige Lokomotiv Stadion, dat een capaciteit heeft van ruim 28.000: “Echt een heel mooi stadion. Toch heb ik liever dat-ie morgen vol zit. Maar dat gaat lang niet gebeuren, denk ik. Of ik nog met Demy de Zeeuw heb gebeld voor informatie over Anzhi? Nee, die heb ik al twee jaar niet meer gesproken. Ik kan dus niks zeggen over het Russische voetbal.”

Sold out
De Russische journalisten bleven Verbeek uitdagen. Op de vraag of hij bang is dat er na de confrontatie met Anzhi nog meer van zijn spelers naar Russische clubs vertrekken, reageerde hij krachtig: “Nee, we are sold out!” Bron: AZ.nl

3 Comments

 1. Jeroen

  22 augustus 2012 at 19:52

  Wat gaat het worden? Ik denk dat we daar verliezen en thuis winnen. Ben alleen bang dat het dit keer niet voldoende zal zijn. Aan de andere kant… het levert weinig op dus waarom niet gewoon focussen op de Eredivisie? Zeker nu we spelers laten vertrekken zonder waardige vervangers te halen denk ik dat we het niet volhouden om ons energie te verdelen.

  • De echte supporter

   22 augustus 2012 at 20:33

   Kortom twee wedstrijden in de EL en dan op naar de beker en zo’n hoog mogelijke plaats in de eredivisie. Vorig jaar heeft de EL teveel energie gekost.

 2. KeesK

  22 augustus 2012 at 21:02

  Gewoon die Hiddink aftroeven en laten zien dat je als club wel met miljoenen kan smijten maar dat het geen garantie is voor succes. Lekker door naar de poule fase met AZ! We willen toch veel AZ voetbal zien of niet soms?
  Alle tips waar ik het online vanuit Spanje kan bekijken zijn welkom! 🙂

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *