Ajax informeerde bij AZ naar Viergever

By
Updated: augustus 22, 2012

Viergever heeft laten weten dat Ajax zich tijdens deze transferperiode heeft gemeld voor zijn diensten. Dat vertelde de verdediger tegenover Voetbal International.
“Ik weet dat Ajax zich één keer heeft gemeld en dat AZ toen aan heeft gegeven mij op korte termijn niet kwijt te willen”, liet Viergever optekenen. “Dat was een duidelijk standpunt van de club en daar is ook niks mis mee. Ajax was mooi geweest, weer een stap hoger, Champions League, altijd meedoen om het kampioenschap. Nu weet je niet of we dit seizoen wel de groepsfase van de Europa League halen.”

Toch toonde de voormalige mandekker van Sparta Rotterdam zich tevreden met zijn huidige werkgever. “Ik heb intern aangegeven dat ik op dit moment prima zit bij AZ. Ik kan dan in de media om me heen gaan schoppen, maar dan ben ik verkeerd bezig. Zo zit ik niet in elkaar. Met mijn volle verstand heb ik in 2010 een vierjarig contract getekend bij AZ. Ik had ook niet verwacht dat de club me snel zou laten gaan”, besloot Viergever zijn verhaal. Bron: Soccernews.nl

5 Comments

 1. Jeroen

  22 augustus 2012 at 19:02

  Nou die gaat dus volgend jaar naar 020…. ik word hier niet goed van. Heeft het zin om als fans eens een bericht te sturen naar de directie van AZ? Ik wil zoiets wel initieren. Misschien dat we op een goede manier duidelijk kunnen maken dat we het niet eens zijn dat ze zo gemakkelijk spelers laten vertrekken naar 020.

 2. rucarni

  22 augustus 2012 at 19:53

  Helemaal mee eens hoor wel de prijs in het stadion opvoeren en yegelijk alle goede spelers laten vertrekken. Mag best een pittige brief zijn hoor,,,maar denk dat je niks hoort. Wij pikken toch steeds alles.

 3. AZFanatic

  22 augustus 2012 at 20:02

  Denk als wij met een petitie komen met heel veel dat het wel indruk maakt hoor

 4. De echte supporter

  22 augustus 2012 at 20:05

  Az is een club waar voetballers groeien en als ze goed zijn dan ook voor euro’s verrtrekken. Ik hoop dat viergever nog twee jaar bij ons blijft

 5. KeesK

  22 augustus 2012 at 20:56

  Je kunt Ajax ook als een goede buur zien die:
  A. Als een van de weinige clubs een goed oog heeft voor de klasse van AZ spelers
  B. Daar voor AZ normen schijnbare acceptabele bedragen voor neertelt
  C. Daarmee AZ financieel mee vooruit helpt
  D. Er voor zorgt dat de AZ voetballers die verkassen van club niet hoeven te verhuizen (milieuvriendelijk!)

  Als Nick Viergever volgend jaar ook naar Ajax vertrekt betekent dat gewoon dat Ajax als een van de weinige clubs zijn klasse ziet en daarvoor wil betalen terwijl andere clubs dat klaarblijkelijk dan niet doen. Wat is er dan mis met Ajax? Of willen jullie dat speler gratis de deur uitlopen zoals Holman (blij dat ie weg is trouwens) en Poulsen (vrij unieke speler en moeilijk te vervangen, misschien door Wijnaldum?)?
  Ja, Rasmus Elm is een gemis en ik weet zeker dat er zeker naar iemand met zijn kaliber wordt gezocht maar dat die niet zo eenvoudig is te vinden. Nog even geduld.

  Ik ben geen 020 fan geweest en zal het nooit worden maar ik speel een beetje advocaat van de duivel in deze kwestie als tegenlicht. Wat mij verrast is dat de AZ spelers niet veel populairder zijn. Dat we nu heel blij mogen zijn dat klasse spelers als Esteban, Maher, Martens, Viergever en zelfs een Altidore er nog bij zijn dit jaar. Of zijn er nog rouwers om het vertrek van Klavan of Benschop? De overblijvers die ik niet heb genoemd, Beerens en Marcellis, raak je niet zo snel kwijt. Maar ik hou vooral vertrouwen in Verbeek en zijn ondersteuning om van de nieuwe spelers en de eigen jonge honden zo snel mogelijk klasse spelers te maken waar Ajax hopelijk, maar liever eens andere clubs, ook weer interesse in krijgt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *