Reijnen vervangt Moisander in de basis: ‘Nu moet ik het laten zien’

By
Updated: augustus 22, 2012

Etiënne Reijnen kan niet wachten om de naar Ajax vertrokken Niklas Moisander op te volgen. De verdediger van AZ liet woensdag weten zich graag te willen bewijzen in het shirt van de Alkmaarders.

“Ik ben naar AZ toegekomen met het doel Niklas op te volgen als dat nodig was. Hij is altijd een stap verder geweest dan ik. Nú moet ik het laten zien”, zei de mandekker, die vorig seizoen in plaats daarvan de geblesseerde Dirk Marcellis verving, tegenover het Algemeen Dagblad. De Zwollenaar denkt zelf stiekem ook al aan een overstap.

“Niklas kwam ook van Zwolle naar AZ. Of Ajax dan ook voor mij een volgende stap is? Misschien is dat een beetje te ver gezocht, maar ook qua spelbeleving zijn we te vergelijken. Het was geweldig om te zien hoe Niklas voetballend een oplossing probeerde te vinden. Altijd weet hij wel een vrije man te bereiken. Hij is een beetje hetzelfde type als ik. Niet een keiharde voorstopper die snel de bal inlevert. Eerder iemand die de opbouw verzorgt.”

Eerst wil Reijnen zich echter bewijzen bij AZ. Zijn eerste wedstrijd staat donderdag al op de programma, als de club speelt tegen Anzji Machatsjkala. “De trainer heeft me al vertrouwen gegeven door te zeggen dat ik speel. Dat is genoeg”, aldus Reijnen, die zin heeft in de wedstrijd. “Eto’o is een aardige spits, dacht ik zo. Maar het is alleen maar heel mooi om dit mee te maken, om tegen een speler te spelen met die kwaliteiten.” Bron: Soccernews.nl

4 Comments

 1. KeesK

  22 augustus 2012 at 11:58

  Ik ga er van uit dat hij ons positief gaat verrassen ook al zal hij hoogstwaarschijnlijk wat schoonheidsfoutjes maken in de gewenningsperiode.

 2. De echte supporter

  23 augustus 2012 at 08:53

  Ik vind dat hij ook dat soort foutjes mag maken, dan moeten anderen hem maar steunen. Ik heb er wel vertrouwen in hem.. Ik denk wel,dat we vanavond klop krijgen

 3. jozy fan

  23 augustus 2012 at 16:50

  koop nuytinck en djuricic nou!!!!!!!!!anders wordt het dit seizoen het rechter rijtje

 4. Jeroen

  23 augustus 2012 at 20:19

  Mwah Reijnen speelde geen slechte wedstrijd. Toch denk ik dat we nog een verdediger moeten aantrekken anders is de selectie te dun.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *