Altidore: ‘Moisander was te emotioneel om wat te kunnen uitbrengen’

By
Updated: augustus 21, 2012

Niklas Moisander ziet met zijn driejarige contract bij Ajax een droom werkelijkheid worden, zei hij bij zijn presentatie. Tegelijkertijd valt het vertrek bij AZ hem ook ontzettend zwaar. De Finse verdediger, van wie Earnest Stewart zei dat hij een echte modelprof is, heeft mooie jaren achter de rug in Alkmaar. Hij werd er kampioen, speelde met AZ in de Champions League en klom uiteindelijk op tot aanvoerder.

Jozy Altidore, die een jaar geleden naar AZ kwam en nu niet meer met Moisander kan samenspelen, zegt dat de Fin het moeilijk had bij zijn afscheid. “Hij wilde ter afscheid iets zeggen, maar was te emotioneel om wat te kunnen uitbrengen”, geeft de Amerikaanse spits aan. In NUsport zegt hij dat hij Moisanders beweegredenen wel snapt. “Voor ons is dit erg jammer, maar voor Niklas is het een mooie transfer. Dit is wat hij al lange tijd wilde. Bron: Voetbalzone.nl

9 Comments

 1. Jeroen

  21 augustus 2012 at 22:53

  “Ik heb begrepen dat er voor Moisander geen vervanger aangetrokken wordt, maar vertrouw er desondanks volledig op dat de clubleiding zorgt dat we ook na 31 augustus een sterke selectie hebben. Dat is de laatste jaren volgens mij telkens nog gelukt”, besluit Altidore.

  Mag toch hopen dat dit niet waar is… geen vervanger voor Moisander?? Ook al geen vervanger voor Elm!!! Dus ze krijgen een zakgeld en denken dat de jeugd het gat kan opvangen. Nou ik moet het nog maar zien. Ik hoop toch wel dat de komende 1.5 week iets gaat gebeuren op de transfermarkt.

  • KeesK

   21 augustus 2012 at 23:38

   Wat heeft het voor zin om geen plek te vergeven aan jonge eigen spelers en alles van buiten te halen? Er is een aantal Jong AZ spelers met contracten tot 2013 die ook hun talent moeten kunnen bewijzen en een aantal met langer durende contracten die nog niet in het eerste spelen. En daar vlak achter komt ook weer een generatie aanstormen. Dus ik kan van de directie wel begrijpen dat er gespeeld wordt met verschillende prioriteiten. Daarbij moet het talent waar AZ voor wil betalen ook wel te halen zijn en we weten dat het soms achter het net vissen is omdat veel clubs dezelfde spelers begeren of er absurde bedragen worden gevraagd.
   Ik verwacht overigens dat Etienne Reijnen en Thomas Lam dit Moisander gat goed kunnen opvangen. Zij zijn immers voor deze positie geselecteerd en het past tevens in de doelstelling om eigen spelers te ontwikkelen naar een hoger niveau en dat kan het beste door in het eerste te spelen.

   • De echte supporter

    22 augustus 2012 at 09:02

    KeesK ik ben het met je eens.. Ik heb het gevoel da we moisander nog prima kunnen opvangen. De rest moet blijven dan hebben we een prima elftal om vor de top vijf te gaan. Ik denk wel da we dit seizoen zo snel mogelijk uit de EL moeten stappen, dat scheelt een hoop energie die we goed voor de competitie kunnen gebruiken. De andere clubs laten dan meestal puntjes gaan bij de competitiewedstrijd nadat ze europees hebben gevoetbald, dan kunnen wij klimmen op de ladder an de eredivisie met CL in beeld.

 2. rucarni

  22 augustus 2012 at 09:32

  Ben het helemaal niet met jullie eens …jeugd oke maar wil wel een goed az zien ,,de prijzen worden duurder maar er komen minder goede spelers terug.. ik vindt het schandalig hoe az zijn suporters behandeld op het moment. en denk dat het niet lang duurt voor er suporters in opstand gaan komen.

  • KeesK

   22 augustus 2012 at 10:48

   Is AZ niet goed genoeg dan? Zijn de clubs met de dure zogenaamde vedettes zo veel beter? Ik denk dat de kracht van AZ juist is om met wat minder bekende namen goede resultaten te bereiken en spelers beter te maken. Dat uit zich ook in de uitspraak die Moisander deed bij zijn vertrek: “Ik heb in een groep (AZ) zelfs nog nooit zo’n goede sfeer meegemaakt.” Misschien is dat juist doordat AZ geen over het paard getilde vedetten aantrekt en de cultuur die er wordt nagestreefd. Ik ga er van uit dat de AZ leiding echt wel goede spelers wil aantrekken maar dat die wel in het plaatje moeten passen. Ik hou er vertrouwen in dat Verbeek wel aangeeft wat hij wel en niet nodig heeft. Dus als hij vindt dat er nog een speler moet worden aangetrokken zal daar echt wel aan worden gewerkt maar is het te bezien of het nog gaat lukken of dat er in de winterstop wordt ingekocht.
   Prijsverhogingen zijn altijd vervelend zeker in deze tijden. Hopelijk wordt snel duidelijk waar dat extra geld heen gaat.

   • rucarni

    23 augustus 2012 at 20:01

    nee dat zeg je goed az is nu niet meer goed genoeg en als je dat niet ziet gaat het niet helemaal lekker hoor alle goede spelers en ervaren spelers zijn verkocht of hadden een aflopend contract dus nu denk jij dat deze jochies het wel even gaan redden ?????? tuuuuuurlijk kom op zeg denk even na …je heb ervaring nodig en een killer anders gaan we voor de 12e plek let maar op mijn woorden.

    • Jeroen

     23 augustus 2012 at 20:12

     Een killer hebben we al! Altidore gaat het dit seizoen maken. Verwacht zeker 20 goals van hem.

     Wat betreft extra spelers ben ik het deels met je eens. Op het middenveld moeten we echt iemand erbij hebben. Qua verdediging twijfel ik! Reijnen heeft het vandaag goed gedaan samen met Viergever. ze moeten nog even wennen, maar ik zie veel potentie in hun samenwerking. Met Lam erachter dus prima! Echter, misschien te weinig om een seizoen vol te houden?

 3. bart

  22 augustus 2012 at 15:09

  Kom az ga Nuytink halen bij nec

 4. rucarni

  23 augustus 2012 at 20:27

  jongens ik weet niet wat ik zie …..ik kom terug van vakantie en het hele elftal is weinig meer van over…. keek net naar de europa cup maar wat een slechte wedstijd van az ????

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *