Moisander: ‘Ajax is mijn droomclub’

By
Updated: augustus 21, 2012

Niklas Moisander nam tijdens zijn presentatie als nieuwste aanwinst van Ajax geen blad voor de mond. “Ajax is mijn droomclub”, zegt de 26-jarige verdediger, die overkomt van AZ.

Moisander kwam eerder tussen 2003 en 2006 uit voor de club uit Amsterdam. Ajax maakte in die periode een prima indruk op de Fins international. Ondanks zijn vertrek, krijgt Moisander zes jaar later alsnog de kans te debuteren in de hoofdmacht van Ajax. “Het was een hectische zomer, maar ik ben blij dat het uiteindelijk allemaal goed gekomen is. Ajax is mijn droomclub”, zegt Moisander op de officiële website van Ajax.

“Hopelijk gebeurt dat zaterdagavond in de thuiswedstrijd tegen NAC Breda al”, blikt Moisander vooruit op een mogelijk debuut. De Fin ziet voor zichzelf een belangrijke rol weggelegd bij Ajax. “Met mijn ervaring wil ik belangrijk zijn voor Ajax. Siem de Jong is aanvoerder, maar daarnaast wil ik ook een leidersrol op me nemen”, aldus Moisander, die het shirt met nummer vier zal dragen.

In Amsterdam volgt Moisander Jan Vertonghen op. De Belg vertrok naar Tottenham Hotspur. “Ik ben zijn opvolger. Dat komt onder meer in mijn positie en rugnummer tot uiting. Maar ik vond Jan vorig seizoen de beste speler van de Eredivisie. Ik ga dus niet in zijn schoenen lopen, maar zal het gewoon op mijn eigen manier invullen. Ik heb er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.”

Trainer Frank de Boer rekent op een geslaagd huwelijk: “Niklas is een echte Ajax-speler. Hij heeft zich de afgelopen jaren duidelijk ontwikkeld. Daardoor is hij nu weer in aanmerking gekomen voor een terugkeer naar Ajax. Naast een heel goede speler is hij ook een leider. Voor Ajax-begrippen is Niklas met zijn 26 jaar haast een ‘veteraan’. Maar dat is juist wat Ajax nu nodig heeft. Hij kent de kneepjes van het topvoetbal.” Bron: Voetbalprimeur.nl

9 Comments

 1. De echte supporter

  21 augustus 2012 at 12:15

  Mooi dat hij nu bij zijn droomclub is, laat hem dan maar lekker dromerig in de verdedeging daar staan.

 2. Sander

  21 augustus 2012 at 13:12

  Hoop dat hij mislukt bij ajax

 3. maarten

  21 augustus 2012 at 14:35

  Was dr eerst echt boos om maar het is jammer dat hij naar Ajax gaat maar hij heeft we’ll veel voor AZ betekend en is ook niet echt lastig geweest dus ik blijf het een mooie speler vinden in helaas het verkeerde shirt voortaan.

  Gun hem ook een mooi afscheid is toch onze aanvoerders geweest

  De fout ligt bij de az leiding, die bepalen de prijzen en doen dat veel te laag.

 4. Gerrit

  21 augustus 2012 at 17:21

  Ik snap niet dat alle Az supporters niet in op stand komen?
  Wij hebben ook recht op een knap elftal.
  De Seizoenskaart wordt steeds duurder, de munten worden duurder, en het elftal raakt steeds meer spelers kwijt. Maar we blijven als supporters gewoon rustig, wij hebben ook recht op een knap elftal. Ik zeg massaal kaarten inleveren.

  • Jeroen

   21 augustus 2012 at 17:26

   Ik vind wel dat we versterking moeten halen nu onze aanvoerder is vertrokken. Anders wordt de selectie wel erg dun en als je dan een blessure krijgt moet je straks een 16-jarige gaan opstellen.

   Daarnaast hoop ik dat AZ eens een andere houding aanneemt tav Ajax. We moeten niet zomaar steeds onze beste spelers verkopen aan de concurrent. Zelf doen ze dat ook niet! Je kunt best tegen een speler zeggen als je deze koopt dat een overstap naar de top 5 er niet in zit. Kortom, gewoon lekker naar het buitenland laten vertrekken.

   • De echte supporter

    21 augustus 2012 at 17:54

    Jeroen ik ben het met je eens. Niet de top vijf spekken maar het buitenland

 5. KeesK

  21 augustus 2012 at 19:48

  Dit AD artikel van vanochtend is wel veelzeggend:
  http://www.ad.nl/ad/nl/1442/AZ/article/detail/3304106/2012/08/21/Ajax-winkelt-jaarlijks-in-Alkmaar.dhtml
  Misschien heeft de AZ leiding zich er in berust dat het de hofleverancier van Ajax is. Het is wel duidelijk dat het geen populaire afnemer van spelers is bij de fans. Maar zo lang er geen alternatief is voor deze 20 miljoen aan omzet in de vorm van andere clubs is het misschien te vergeven nu AZ weer financieel gezond is. Het is en blijft betaald voetbal.

 6. rucarni

  22 augustus 2012 at 08:58

  Jeugd oke maar die moet je rustig brengen met inval beurten en wel zorgen dat je ervaring houd. Vind het van de zotte als az geen nieuwe spelers aan trekt ..betaal toch genoeg om een mooie pot vooetbal te zien… Anders kan ik wel naar een amateur club gaan kijken. Waarom halen ze die centrale verdediger van nec niet. ?? Az maakt zich zo niet erg geliefd bij het publiek hoor alle goede spelers verkopen en niks terug ,,,maar wel alle prijsen opschroeven…….dus az wat krijgen wij terug ???

 7. rucarni

  22 augustus 2012 at 09:03

  En inderdaad misschien toch eens in actie komen en vragen gaan stellen over het wanbeleid over de goedkope verkoop aan de gehaate club en wel de prijsen opvoeren bij je eigen suporters. Diretie jullie maken er nu echt een potje van.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *