AZ gunt Moisander transfer naar Ajax

By
Updated: augustus 21, 2012

Vanuit AZ komt er geen kwaad woord over Niklas Moisander. Directeur voetbalzaken Earnest Stewart is vol lof over de verdediger, die hij betitelde als een ‘modelprof’. De Fin tekende dinsdag bij Ajax.

Stewart: “Voor elke speler in onze selectie hebben we een prijs in ons hoofd. Als een club aan onze eis wil voldoen, gunnen wij de betreffende speler een transfer. Ook richting clubs die interesse toonden in Moisander hebben we onze prijs genoemd, waar Ajax uiteindelijk mee akkoord is gegaan. Niklas is jarenlang een modelprof geweest bij AZ. We wensen hem alle succes in de toekomst.”

De 26-jarige Moisander heeft in totaal 152 officiële wedstrijden in het shirt van AZ gespeeld. In de Eredivisie kwam hij tot 111 duels voor de Alkmaarse club, waarvoor hij drie doelpunten maakte. AZ heeft geen uitspraken gedaan over de transfersom. Bron: Soccernews.nl

7 Comments

 1. Jeroen

  21 augustus 2012 at 11:48

  Zal Ajax bewust zo lang hebben gewacht met het aanrekken van Moisander zodat wij weinig tijd hebben voor een nieuwe versterking? Soms snap ik AZ echt niet. Ik zou ervoor kiezen om na een bepaalde datum (eerste wedstrijd in competitie) geen spelers meer te laten vertrekken. Tenzij een club echt met miljoenen komt (wat Ajax zeker niet heeft gedaan). Dan kan je beginnen over een modelspeler, maar je moet uiteindelijk de club als uitgangspositie nemen en niet de speler.

 2. Jeroen

  21 augustus 2012 at 11:58

  Het is toch wat… In de Telegraaf stond dit over de eventuele verkoop van Janssen richting Vitesse.

  Vitesse heeft nog altijd goede hoop op de terugkeer van Theo Janssen, het is echter nog maar de vraag of die transfer er gaat komen. Ajax verkoopt de middenvelder liever aan het eveneens geïnteresseerde Besiktas.

  “Omdat we een concurrent in Nederland in principe liever niet sterker maken en omdat het Turkse bod hoger was dan dat van Vitesse”, verklaart directeur voetbalzaken Marc Overmars dinsdagochtend in De Telegraaf.

  Wanneer gaat AZ zich zo eens opstellen? Ajax doet het zelf ook niet, maar wij zitten wel ieder jaar spelers van onze selectie voor een laag bedrag te verkopen aan die ratten. Ik weet nog wel in de tijd van Scheringa dat dit niet zo zijn gebeurd. Dirk had toen toch met verschillende clubs gesproken dat we niet zomaar spelers moesten verkopen aan Ajax.

  • gerard

   21 augustus 2012 at 12:28

   Verbeek zei een paar dagen geleden dat clubs nu met het naderen van de transfertemijn de absolute hoofdprijs moeten gaan betalen en eindigde met de woorden ‘je kunt ook NEE zeggen”.
   We hebben het geweten… vraag je jue af wat dan de prijs destijds was voor Moisander toen ze dan niet de absolute hoofdprijs vroegen want PSV was vorig seizoen al afgehaakt en toen geen hing het bedrag van 5 miljoen in de lucht. Kan me ook niet voorstellen dat Anderlecht is afgehaakt als Moisander 2 tot 2, 5 miljoen moet hebben gekost. Klopt dit bedrag wel want dit is allemaal niet aannemelijk?

 3. hAnZ

  21 augustus 2012 at 12:00

  Ja Jeroen, weer echte ehhh Ajax streken….
  Zeg, wie gaat de verse aanvoerder worden? Weer iemand die de benen neemt bij de winterstop….???

  • KeesK

   21 augustus 2012 at 19:37

   Aanvoerder?
   Misschien is Victor Elm een goede kandidaat daarvoor? Volgens mij heeft Maarten Martens geen zin in die rol.

 4. De echte supporter

  21 augustus 2012 at 12:09

  Ik ben hier dubbel in… Moisander wilde toch al steeds weg. Was het niet psv, anderlecht of nu ajax.
  Dan die stomme gele kaarten.
  Ik denk dat verbeek wel weet hoe we het gat gaan opvullen. En ik zie steeds eengoed spelend az terug.

  • gerard

   21 augustus 2012 at 12:32

   Verbeek kan dit wel weer opvullen met spelers uit de eigen selectie maar op een gegeven moment ga je het toch voelen dat je sterkhouders zijn vertrokken.
   Als het allemaal zo makelijk gaat bij AZ om almaar je spelers te verkopen en er feitelijk geen adequte vervangers voor terug te halen dan zijn ze hier eigenlijk oppermachtig maar staan er toch geen prijzen meer in de prijzenkast sinds Scheringa.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *