Altidore: ‘Ik voel me beter dan een jaar geleden’

By
Updated: augustus 20, 2012

Hoewel FC Twente na de eerste twee speelronden in de Eredivisie de enige ploeg met de maximale score is, blijkt AZ-spits Jozy Altidore een van de grootste blikvangers. De Amerikaan maakte zondagmiddag, net als in de eerste wedstrijd tegen Ajax, twee treffers en is daarmee topscorer.

Altidore eindigde vorig seizoen op vijftien competitiegoals en is uitermate tevreden over zijn zo productief gestarte nieuwe jaargang. ‘Ik voel me beter dan een jaar geleden. Ondertussen heb ik me ontwikkeld en weet ik wat er van een spits verwacht wordt in ons systeem’, vertelt hij op de clubwebsite. ‘Maar er zijn nog veel dingen die ik kan verbeteren. Hoeveel ik er dit seizoen ga maken? Dat mag je later nog een keer vragen.’

De fysiek sterke aanvaller spreekt, net als vorige week, dank uit richting zijn teamgenoten. ‘Mijn eerste kwam voort uit een good run van Roy Beerens, die de bal precies goed voorgaf. Vlak voor tijd heb ik ervan geprofiteerd dat iedereen moe was. Ik wilde wat creëren, wachtte vrij lang en schoot toen in de verre hoek’, blikt hij terug op de 3-1 zege op Heracles.

‘Het is als spits ook lekker om voor dit AZ te spelen’, gaat de aanvaller verder. ‘We zijn een team dat echt voetbalt. Dat zag je vorige week tegen Ajax bij vlagen en vandaag nog beter. We laten de bal goed rondgaan en komen achterin amper in gevaar.’

Donderdag wacht voor Altidore & co alweer de volgende uitdaging. Dan begint het tweeluik met het FC Anzhi van trainer Guus Hiddink in de play-offs van de Europa League. ‘Ik kijk ernaar uit. Ja, Eto’o inderdaad. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Nick Viergever hem kan afstoppen. Hij is waarschijnlijk wel de beste verdediger van de Eredivisie.’ Bron: VI.nl

3 Comments

 1. Michiel

  20 augustus 2012 at 22:12

  Heerlijk dat Altidore eindelijk zijn draai te pakken heeft! Maar misschien moet Verbeek maar even Boymans gaan opstellen tot de transferwindow sluit. Meneer van Halst zag het al helemaal zitten dat hij nog eventjes naar Feyenoord vertrekt bij Studio Voetbal!

  • KeesK

   20 augustus 2012 at 23:43

   Altidore blijft ook al vindt Feyenooit een grote zak met geld ergens in de haven drijven. Hij is niet achterlijk en weet als geen ander wat een transfer voor hem in negatieve zin kan betekenen. Ik zal niet zeggen dat hij dé trouwste speler is maar wel een van de.
   Maar laat hij wel zijn vriendelijke mond houden over Nick Viergever als zijnde de beste verdediger van de Eredivisie! Want daar vindt AZ niet gauw een waardige vervanger voor in zo’n korte tijd.

 2. De echte supporter

  20 augustus 2012 at 22:34

  Vorig jaar vond ik altidore een prima spits, maar hij is nu wel heel goed it de startblokken gekomen. Ga zo door……

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *