Update: Moisander naar ajax

By
Updated: augustus 20, 2012

De transfer van Niklas Moisander (26) naar ajax is rond. Nadat de centrumverdediger van AZ een persoonlijk akkoord bereikte met de landskampioen over een driejarig contract, zijn ook de clubs tot overeenstemming gekomen over de transfersom. Naar verluidt een bedrag van ongeveer 3 miljoen euro.

‘Het gaat nog om wat laatste details, maar dat zal wel goed komen’, zegt zijn zaakwaarnemer Sören Lerby. Moisander wordt maandagmiddag medisch gekeurd in Amsterdam, waarna de handtekeningen gezet kunnen worden.

Met de komst van de Finse international heeft ajax de opvolger binnen van de naar Tottenham Hotspur vertrokken Jan Vertonghen. Moisander speelde van 2004 tot 2006 ook al bij Ajax, maar tot een debuut in het eerste elftal kwam het toen niet. Via FC Zwolle kwam hij in 2008 bij AZ terecht. Daar liep zijn contract door tot medio 2014.

Update 20:15

De presentatie van Moisander bij Ajax zal morgen gebeuren. “De transfer is inderdaad rond. Morgen (dinsdag red.) zal Niklas Moisander officieel zijn contract bij Ajax tekenen. Daar zal dan tevens een officieel persbericht over naar buiten gebracht worden”, aldus de commercieel directeur tegenover Ajax Showtime.

15 Comments

 1. Michiel

  20 augustus 2012 at 11:44

  Ik ben misschien een van de weinige die hem niet zal missen. Pakt altijd onnodige kaarten en heeft al zo vaak bij een slaapmomentje goals weggegeven. Plus ik denk dat AZ WEL weet hoe ze een nieuwe centrale verdediger moeten scouten.

 2. Geert

  20 augustus 2012 at 11:52

  Ik zal hem ook niet missen, maar hoe vangen we zijn vertrek op? Is Lam er al klaar voor? Of verhuist Marcellis naar het centrum?

 3. Irshad

  20 augustus 2012 at 11:59

  Helemaal mee eens! Az kan nog een verdediger aantrekken hoor.
  Maar Moisander wordt wel weer voor een laag bedrag verkocht. Ook al is dat meer dan PSV en Anderlecht deden. Drie miljoen is te weinig. Ach, zo goed is ie nu ook weer niet. Bij Ajax hebben spelers een houdbaarheidsdatum van twee jaar om vervolgens te worden afgeserveerd.

 4. KeesK

  20 augustus 2012 at 15:11

  Positief bekijken! Zo blijft Ajax tenminste met zijn tengels van Viergever af. Plus weer wat knaken in kas. Ik ben benieuwd of AZ dit uit eigen geledingen gaat opvangen of met een nieuwe aanwinst van buiten komt. In ieder geval hoop ik dat het team deze verandering zonder verliespunten kan opvangen.

 5. broedkip

  20 augustus 2012 at 16:30

  AZ doet dit heel slim alleen als het 3 a 3 1/2 miljoen is is dit te weinig. Ook gisteren weer had hij zijn foutjes die gelukkig niet afgestraft werden. Elke wedstrijd een gele kaart al zal dat bij die JODEN wel meevallen want er wordt met 2 maten gemeten. Johansson rechtervleugelverdediger en Marcellis naar de midden. Reynen is ook een ioptie maar daar ben ik persoonlijk geen fan van. G.J.Verbeek heeft heus wel een alternatief voor handen.

 6. broedkip

  20 augustus 2012 at 16:31

  Oh ja zagen jullie hoe hij bij het doelpunt weer stond te dekken????

 7. Mike

  20 augustus 2012 at 16:45

  Blij dat hij vertrekt . Maar hoop nog wel op 1of 2 versterkingen

 8. Jeroen

  20 augustus 2012 at 20:06

  OK eindelijk zijn we af van het gelul omtrent zijn transfer. Qua voetballer denk ik dat we zijn verlies kunnen opvangen met nieuwe of bestaande spelers. Toch ben ik boos! Boos om het feit dat hij weer voor een belachelijk laag bedrag naar Ajax gaat. Drie miljoen euro voor een solide verdediger die aanvoerder is en ook nog eens een contract voor 2 jaar heeft. Ik snap AZ nu echt niet meer. Dit was niet nodig! Je had er meer uit kunnen halen of hem gewoon moeten laten zitten. Vorige week zei hij nog dat hij geen transfer meer wilde en nu dit….

 9. hAnZ

  20 augustus 2012 at 20:26

  Ach, wat KeesK al zei; weer wat geld verdiend. Bij 020 gaat ie toch geen potten breken, daar is nog nooit een AZ speler geslaagd.
  Die kaart van gister was weer een echte Moisander actie. In de ehh 80 ste minuut geel scoren op de middenlijn….
  @ Jeroen, op wie moeten we nu gaan inzetten met de meeste kaarten in de AZ poule?

  • KeesK

   20 augustus 2012 at 23:03

   Ik was er al vanuit gegaan dat Moisander zou vertrekken dus ik hoef geen andere speler in te vullen voor de meeste kaarten.
   Mooi! 🙂

 10. De echte supporter

  20 augustus 2012 at 22:30

  Oke deze klucht is nu ook beendigd, ik werd er wel erg moe an. Dan wel, dan niet naar ajax/ antwerpen nu weer wel naar ajax

 11. Mike

  21 augustus 2012 at 11:29

  Ik vind wel dat Moisander zich wel uitstekend heeft gedragen en gun hem een transfer ook. Vond toen hij kwam het een helle matig verdediger maar hij heeft zich toch vorig jaar bewezen dat hij een goeie speler is jammer dat hij weg gaat maar als wij gewoon Nuytinck terug hallen worden we er niet minder op alleen is er weer wat ervaring verloren

  Succes Niklas

 12. urdal

  21 augustus 2012 at 11:51

  Idd, laten ze maar Nuytinck halen voor die positie. En AZ is weer heel gul naar 020 om weer iemand voor een enorm laag bedrag te verkopen. Het zijn echt geen goede onderhandelaars daar. Ze kunnen nog eens een voorbeeld nemen van Heerenveen. Meteen nog een versterking halen voor op links. Gudmonsson is het ook niet en berghuis hebben we nog helemaal niet gezien. Maar voor de leiding bij AZ . Ga leren om voor juiste bedragen te verkopen en anders niet. Anita 8 miljoen????, dus Maher minimaal 15 miljoen en anders niet.

  • Jeroen

   21 augustus 2012 at 11:54

   Inderdaad! Ik hoop alleen dat onderstaande niet klopt (Moisander zei dit in een interview)

   Bij AZ is Etiënne Reijnen klaar voor een basisplaats en de club krijgt nog een mooi bedrag (circa 3,2 miljoen euro, red.) voor me.

   Ik mag toch hopen dat AZ een nieuwe speler gaat aantrekken ipv de zeer beperkte speler Reijnen gaat opstellen.

 13. Mike

  21 augustus 2012 at 20:48

  http://www.footballdeal.nl/ waarde Maher 15 miljoen

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *