Voorbeschouwing AZ – Heracles Almelo

By
Updated: augustus 17, 2012

Verbeek kan tegen Heracles Almelo niet beschikken over de geblesseerden Thomas Lam (bovenbeen), Ali Messaoud en Celso Ortiz (beiden knie). Niklas Moisander verzwikte in de slotfase van de interland tussen Noord-Ierland en Finland zijn enkel, maar, zo zegt Verbeek: “Hij heeft zich vrijdagmorgen niet bij onze dokter gemeld. Het lijkt er dus op dat hij zelf verwacht de wedstrijd tegen Heracles te gaan halen.”

Behalve Moisander kwamen de internationals van AZ donderdag fit en met een lach terug in Alkmaar. “Voor Adam Maher en Nick Viergever is het prachtig dat ze hun eerste interland hebben gespeeld. Jammer van het verlies, maar het was voor allebei een mooie ervaring die ze weer meenemen naar AZ.”

Indien fit begint Verbeek tegen Heracles Almelo met dezelfde elf spelers als in de derby tegen Ajax (2-2). Op de vraag of de verloren halve finale van de KNVB beker van vorig seizoen nog meespeelt, antwoordde Verbeek: “Bij mij niet. Dan kun je ook vragen of de competitiezege vlak daarvoor een rol speelt. In beide wedstrijden waren we beter, maar we wonnen er slechts eentje.”

“Heracles moet het van voetbal hebben”, besprak Verbeek zijn voormalige werkgever. “Ze hebben een idee, van daaruit willen ze punten halen. Ze spelen thuis en uit ongeveer hetzelfde. Heracles komt niet naar Alkmaar om de boel dicht te timmeren, op de counter te loeren en sneaky de punten mee te nemen.”

Behaalde resultaten

 Gezien de behaalde resultaten zou je moeten kunnen concluderen dat AZ de drie punten in Alkmaar houdt. Zie hieronder de samenvatting van het laatste duel.

Zo 30-12-2007 AZ – Heracles Almelo 1-0  
Za 6-12-2008 AZ – Heracles Almelo 2-0  
Za 27-3-2010 AZ – Heracles Almelo 3-2  
Zo 3-10-2010 AZ – Heracles Almelo 2-1  
Za 3-3-2012 AZ – Heracles Almelo 3-1  

Overige wedstrijden (week 2)

[phpleague type=fixture id=2]

2 Comments

  1. Jeroen

    17 augustus 2012 at 22:10

    Thuis moeten we gewoon de drie punten kunnen pakken. Snap dat Verbeek dat niet zo uitspreekt, maar neem toch wel aan dat hij dit ook verlangt van zijn team.

  2. De echte supporter

    18 augustus 2012 at 10:35

    Lijkt mij ook, voor minder doen we het niet

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *