Koevermans: ‘AZ wordt kampioen, zeker weten’

By
Updated: februari 15, 2009
Koevermans: 'AZ wordt kampioen, zeker weten'

Danny Koevermans twijfelt er niet aan dat de landstitel dit jaar naar Alkmaar gaat. De aanvaller van PSV is er van overtuigd dat AZ de voorsprong die het de afgelopen weken opgebouwd heeft, niet meer uit handen geeft.

AZ heeft negen punten meer dan FC Twente, de nummer twee op de ranglijst. Regerend kampioen PSV heeft zelfs vijftien punten achterstand en Koevermans heeft de hoop op titelprolongatie dan ook laten varen. “AZ wordt kampioen, zeker weten”, zei hij na de topper tegen de Alkmaarders (2-2) tegen FCUpdate.nl.

“En dat zeg ik niet om ze extra druk op te leggen, hoor. Maar ze hebben zo veel kwaliteit, met name op het middenveld en voorin, dat ik ze weinig wedstrijden meer zie verliezen. Zeker ook omdat ze achterin de boel goed dicht kunnen houden. Dus over zo’n anderhalve maand kunnen ze in Alkmaar het verdriet van twee jaar geleden wegdrinken”, zegt de aanvaller, verwijzend naar de dramatische ontknoping van het seizoen 2006/ 2007. Toen had AZ de titel voor het grijpen, maar verloor het de laatste competitiewedstrijd tegen Excelsior. Hierdoor gingen de bloemen naar PSV.

Bron: FCUpdate.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *