AZ laat PSV ontsnappen: 2-2

By
Updated: februari 15, 2009
AZ laat PSV ontsnappen: 2-2

AZ heeft na elf zeges op rij punten laten liggen. De Alkmaarders hadden PSV in Eindhoven in de tang, maar Koevermans bezorgde PSV nog een punt: 2-2.

Beide ploegen probeerden in het pittige duel de ruimtes klein te houden en druk op de bal te zetten. AZ slaagde er beter in en opende al snel (kopbal Swerts) de score. De sluwe De Zeeuw verdiende na 29 minuten een penalty. Hij voelde een arm van Brechet, ging liggen en drukte zelf af. Isaksson keerde de harde inzet, maar de rebound (Martens) was onhoudbaar.

PSV kon er weinig tegenover stellen. Van de loopacties van Afellay, Dzsudzsak en Amrabat ging wel dreiging uit, maar rond ‘de zestien’ liep het steeds spaak.

Direct na rust was het uitgerekend Koevermans die de aansluting verzorgde. Romero pareerde met hulp van de paal een pegel van de spits, maar was even later kansloos op ‘Koefs’ kopbal.

AZ was even van slag, maar de rust in de ploeg keerde al snel weer terug. Opnieuw Koevermans kreeg weliswaar nog een dot van een kans op de gelijkmaker, maar het zelfverzekerde AZ gaf haast niets meer weg. Tot een meter of twintig van Romero mochten de Eindhovenaren wel regelmatig komen, maar ook geen stap verder.

Koevermans maakte in de slotfase alsnog iets uit niets. De sterke spits draaide knap weg bij Jaliens en ramde de bal hard in de touwen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *