Oranje debutant Viergever baalt van verloren duel

By
Updated: augustus 16, 2012

AZ-speler Nick Viergever debuteerde woensdagavond in het Nederlands elftal met een 4-2 nederlaag in en tegen België. Bondscoach Louis van Gaal gaf de centrale verdediger in de tweede helft speeltijd. Hij genoot, maar kijkt na afloop met een kater terug op het duel met de Rode Duivels.

“Voor het eerst voor je land uitkomen is mooi natuurlijk. En we komen na rust ook nog op voorsprong. Een droomscenario. We speelden gewoon goed. En toch verlies je. Dat is de smet op deze avond, dat je niet wint”, zegt Viergever tegenover OnsOranje. “Er was niets aan de hand. We maakten het spel. Ze zetten iets meer druk, maar we kwamen er voetballend goed doorheen. De goals geef je door persoonlijke fouten weg. Dat mag niet op dit niveau.”

De international kijkt met een tevreden gevoel terug op de samenwerking met Stefan de Vrij. “Dat ging goed. Op de training hadden we al geoefend, en met elkaar gesproken. Als je duidelijk naar elkaar bent, maak je het makkelijk voor jezelf. We namen opbouwend initiatief. Daar kwamen ook goals uit, bijvoorbeeld via Martins Indi. Vooruit durven voetballen. Tot die persoonlijke fouten die de tegengoals inleidden.”

Voor zijn eerste minuten in het Nederlands elftal was er geen echt gesprek met bondscoach Louis van Gaal. “Meer in groepsverband. Hij heeft wel een paar momenten eruit gehaald. Wat hij wil. Dat was vrij duidelijk. Hij heeft niet individueel met de nieuwe jongens gesproken. Maar vlak voor de wedstrijd, zei hij wel: ‘Geniet er ook van. Het is een speciaal moment’. Dat is wel leuk. En het werkt om een beetje de druk eraf te halen.”

Toch kijkt Viergever met een kater terug op zijn eerste interland. “Tuurlijk. Je keert een 1-0 achterstand zo mooi om. We spelen gewoon prima voetbal. Dat je dan zo verliest, dat is wel een kater. Vooral omdat je je debuut maakt, dan wil je toch winnen.” Bron: Voetbalprimeur.nl

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *